SOŠVOŠŠkolní jídelnaCateringCentrum celoživotního učeníKAPŠ
Home
Výpis blogu
Září
19

Hledáme kolegyni/kolegu

Nabízíme volné místo na pozici učitel/učitelka AJ
Hledáme kolegyni/kolegu
Září
7

Třídní schůzky

Třídní schůzky se konají ve čtvrtek 7. 9. 2017 v 16:00 hodin.
Třídní schůzky
Srpen
29

Pozvánka na slavnostní zahájení školního roku 2017/2018

Slavnostní zahájení školního roku 2017/2018 pro všechny žáky školy proběhne v pondělí 4. 9. 2017 v 8:30 hodin v hotelu Clarion Congress Hotel Ostrava. Na toto zahájení srdečně zveme i všechny rodiče žáků prvních ročníků. Na setkání s Vámi se těší pedagogický sbor a vedení školy.
Pozvánka na slavnostní zahájení školního roku 2017/2018
Srpen
28

Odborná praxe v Grandhotelu Pupp

Žáci AHOL - Střední školy gastronomie, turismu a lázeňství se zúčastnili odborné praxe v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.
Odborná praxe v Grandhotelu Pupp
Srpen
28

Podzimní termín jednotných závěrečných zkoušek

Podzimní termín jednotných závěrečných zkoušek
Srpen
28

Podzimní termín maturitní zkoušky

Podzimní termín maturitní zkoušky
Červen
29

Čtvrté kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 30. srpna 2017 přihlásit do 4. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Čtvrté kolo přijímacího řízení
Červen
6

Třetí kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 23. června 2017 přihlásit do 3. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Třetí kolo přijímacího řízení
Květen
29

Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník

Kompletní harmonogram závěrečných zkoušek pro studenty třetího ročníku oboru kuchař - číšník.
Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník
Květen
19

Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Kompletní harmonogram maturit pro studenty závěrečných ročníků maturitních oborů.
Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Workshop s Pavlem Čadilem, šéfkuchařem hotelu Park Inn by Radisson Ostrava

V prostorách restaurace hotelu Park Inn by Radisson Ostrava proběhl v pátek 13. ledna 2017 další workshop s šéfkuchařem Pavlem Čadilem. I tentokrát byl workshop zaměřen na přípravu pokrmů v moderním pojetí a na různorodé kombinace surovin. Skupinka našich talentovaných kuchařů si tak mohla vyzkoušet přípravu moderního menu, které obsahovalo následující chody:

 

Amuse bouche (menší předkrm většinou v podobě jednohubky)

Sušené maso Jerky s majonézou

Hlavní chod

Hovězí jazyk s demi glace, křenovou espumou a bylinkovým knedlíkem

Moučník

Kokosové eskymo obalené v čokoládě s hořkým karamelem

 

Během samotné přípravy jednotlivých chodů byli žáci seznámeni i se zajímavými informacemi týkajícími se použitých surovin, dále si ukázali a vyzkoušeli např. porcování masa, přípravu marinády a také práci s moderním zařízením používaným v hotelové kuchyni, například s thermomixem, šokovým zchlazovačem, sous vide či konvektomatem. Tato moderní zařízení měli žáci možnost vidět v akci už během realizace workshopů, které naše škola realizovala díky finanční podpoře Statutárního města Ostrava.

 

Při servisu jednotlivých chodů projevili žáci svou kreativitu a vytvořili několik velmi zajímavých a moderně pojatých variant, jak můžete vidět ve fotogalerii.

 

Mgr. Anna Slaninová

Vaše jméno:
Váš e-mail:
ochrana proti spamu
' '
opište kód z tohoto obrázku do následujícícho pole: