SOŠVOŠŠkolní jídelnaCateringCentrum celoživotního učeníKAPŠ
Home
Výpis blogu
Říjen
6

OLIMA CUP 2017

Naši žáci se v pátek 5. října 2017 zúčastnili soutěže Olima Cup 2017
OLIMA CUP 2017
Září
21

Co si odnést ze školy

Ve středu 20. září se uskutečnila beseda s Václavem Klausem ml.
Co si odnést ze školy
Září
18

Adaptační kurz prvních ročníků 2017/2018

Ve dnech 11. - 13. září 2017 se konal adaptační kurz prvních ročníků v rekreačním středisku H-Resortu v Kunčicích pod Ondřejníkem.
Adaptační kurz prvních ročníků 2017/2018
Srpen
28

Odborná praxe v Grandhotelu Pupp

Žáci AHOL - Střední školy gastronomie, turismu a lázeňství se zúčastnili odborné praxe v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.
Odborná praxe v Grandhotelu Pupp
Srpen
28

Podzimní termín jednotných závěrečných zkoušek

Podzimní termín jednotných závěrečných zkoušek
Srpen
28

Podzimní termín maturitní zkoušky

Podzimní termín maturitní zkoušky
Červen
29

Čtvrté kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 30. srpna 2017 přihlásit do 4. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Čtvrté kolo přijímacího řízení
Červen
6

Třetí kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 23. června 2017 přihlásit do 3. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Třetí kolo přijímacího řízení
Květen
29

Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník

Kompletní harmonogram závěrečných zkoušek pro studenty třetího ročníku oboru kuchař - číšník.
Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník
Květen
19

Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Kompletní harmonogram maturit pro studenty závěrečných ročníků maturitních oborů.
Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Workshop s Miroslavem Moldřikem

V prostorách Gastrostudia AHOL proběhl ve čtvrtek 15. prosince workshop s Miroslavem Moldřikem - šéfkuchařem hotelu City City. Workshop byl zaměřen na přípravu pokrmů v moderním pojetí a na různorodé kombinace surovin. Skupinka našich talentovaných žáků si tak mohla vyzkoušet přípravu moderního menu, které obsahovalo následující chody:

 

Amuse bouche (menší předkrm většinou v podobě jednohubky)

Bulgur s kozím sýrem a chia semínky

Studený předkrm

Dortík z uzeného sumečka s medovo-hořčicovou omáčkou a salátkem z mikro bylinek

Polévka

Polévka z jeruzalémských artyčoků s hráškovým pyré

Rybí mezichod

Na másle pečené filátko pražmy královské, zeleninový tartar, pečená polenta a šalotkové velute

Hlavní chod

Konfitovaný vepřový bok a vepřová panenka, smetanové zelí, plněné pečené brambory

Moučník

Brownies a Jack Daniels Honey mousse

 

Během samotné přípravy jednotlivých chodů byli žáci seznámeni i se zajímavými informacemi týkajícími se použitých surovin, dále si ukázali a vyzkoušeli např. filetování ryby a také varianty servisu jednotlivých chodů. Díky tomu byl workshop pro studenty velmi přínosným a inspirujícím nejen z hlediska praktického, ale i teoretického.

 

Mgr. Anna Slaninová

Vaše jméno:
Váš e-mail:
ochrana proti spamu
' '
opište kód z tohoto obrázku do následujícícho pole: