SOŠVOŠŠkolní jídelnaCateringCentrum celoživotního učeníKAPŠ
Výpis blogu
Září

Hledáme kolegyni/kolegu

Nabízíme volné místo na pozici učitel/učitelka AJ
Hledáme kolegyni/kolegu
Září

Třídní schůzky

Třídní schůzky se konají ve čtvrtek 7. 9. 2017 v 16:00 hodin.
Třídní schůzky

Pozvánka na slavnostní zahájení školního roku 2017/2018

Slavnostní zahájení školního roku 2017/2018 pro všechny žáky školy proběhne v pondělí 4. 9. 2017 v 8:30 hodin v hotelu Clarion Congress Hotel Ostrava. Na toto zahájení srdečně zveme i všechny rodiče žáků prvních ročníků. Na setkání s Vámi se těší pedagogický sbor a vedení školy.
Pozvánka na slavnostní zahájení školního roku 2017/2018

Odborná praxe v Grandhotelu Pupp

Žáci AHOL - Střední školy gastronomie, turismu a lázeňství se zúčastnili odborné praxe v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.
Odborná praxe v Grandhotelu Pupp
Srpen

Podzimní termín jednotných závěrečných zkoušek

Podzimní termín maturitní zkoušky

Červen

Čtvrté kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 30. srpna 2017 přihlásit do 4. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Čtvrté kolo přijímacího řízení
Červen

Třetí kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 23. června 2017 přihlásit do 3. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Třetí kolo přijímacího řízení
Květen

Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník

Kompletní harmonogram závěrečných zkoušek pro studenty třetího ročníku oboru kuchař - číšník.
Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník
Květen

Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Kompletní harmonogram maturit pro studenty závěrečných ročníků maturitních oborů.
Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Tisková zpráva k AHOL CUPu 2015

Tisková zpráva k regionálnímu kolu

Regionální kolo – předskokan – AHOL - CUPU

Rok se s rokem sešel a máme tady opět AHOL- CUP. Zatím jen – regionální klání, které proběhne dne 21.1. 2015 v prostorách novo-staré školy SŠ GTL. Jako každoročně se naší soutěže zúčastní družstva o pěti členech, která postupně budou absolvovat klání v několika disciplínách – jako je krájení cibule, poznávání masa, jazyková vybavenost apod. Nad vším budou bdít učitelé -  rozhodčí, kteří během soutěže spravedlivě rozdělují body. Na konci se vše spočítá a dostaneme pořadí – konečné umístění. Ti nejlepší si vyslouží kromě drobných dárků také postup na velký AHOL- CUP, který se bude konat dne 4.2. 2015 v prostorách hotelu Clarion. Tímto bychom vás chtěli zároveň pozvat, aby jste se podívali, jak taková soutěž na mezinárodní úrovni vypadá a zároveň povzbudili naše soutěžící.

Tisková zpráva k Ahol CUPu 2015

AHOL CUP 2015

AHOL Střední škola gastronomie, turismu a lázeňství pořádá ve svých prostorách již 17. ročník gastronomické soutěže s mezinárodní porotou a účastníky, kde se mohou žáci středních a základních škol na světové úrovni poměřit ve znalostech a dovednostech z oblasti gastronomie. Soutěží se v kategorii barman, barista, teatender a soutěž pětičlenných a tříčlenných družstev v gastronomických dovednostech a znalostech. Během dvou regionálních kol, které jsou pořádány v Ostravě pro oblast Moravy a Slezska a v Plzni pro oblast Čech, soutěží družstva v různých gastronomických znalostech a dovednostech jako jsou například krájení cibule, poznávání masa, pouring test, poznávání skla, konverzace v cizím jazyce a týmové vaření. Pokud jsou žáci v družstvech šikovní, postoupí dále do ústředního kola, které se již tradičně koná v reprezentativních prostorách Clarion Congress Hotelu Ostrava. Na AHOL CUP jako tradičně zavítají také soutěžící ze Slovenska, Polska a Francie. Celkově se soutěže zúčastní více než 100 soutěžících z různých odborných, středních a základních škol. Díky takovéto účasti a těsné návaznosti ke ŠVP oborům vzdělávání – Hotelnictví, gastronomie, cestovní ruch a učebnímu oboru kuchař - číšník zařadilo MŠMT ČR tuto soutěž do programu Excelence středních škol. Záštitu nad soutěží převzali: Moravskoslezský kraj, Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje, Statutární město Ostrava, Městský obvod Ostrava – Jih a Ostrava – Vítkovice, Asociace hotelů a restaurací ČR, Česká barmanská asociace a Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Dále se mohou návštěvníci těšit na doprovodný program, o který se postará například juniorský mistr v technice malování na kávu tzv. LATTE ART p. Roman Florek ze Slovenska, dále bude k vidění příprava francouzských palačinek od Chef de Cousinne Francie a nesmí chybět ani příprava čaje zprostředkovaná díky majiteli Čajovny u Sýkorova mostu p. Michala Juřiny. Dále uvidíte prezentace firem SAHM, MontyCon, Makro, Mattoni, CK Rekrea a DOV.

Samotná soutěž má pět kategorií, z nichž kategorie Mistr kávy junior a Teatender junior uvidíte letos poprvé a zvláštností je kategorie Teatender, kdy vůbec poprvé v ČR je soutěž pořádána i v této kategorii a to právě na AHOL CUPu 2015.

Soutěžní kategorie:

Barman junior classic – příprava After Dinner Cocktail a Sparkling Cocktail. Receptura nápoje musí být vlastní a dosud nikde nezveřejněná. Soutěží i název připraveného drinku svou originalitou.

Mistr kávy junior – příprava espressa, cappuccina a volného nápoje s použitím espressa.

Teatender junior – příprava čaje a volného nápoje s použitím čaje značky Dilmah.

Soutěž pětičlenných družstev v gastronomických dovednostech a znalostech – krájení cibule na čas, určování druhů masa, pouring test, poznávání skla, konverzace v cizím jazyce a kuchařský týmový úkol.

Soutěž tříčlenných družstev v gastronomických dovednostech a znalostech junior – pro žáky základních škol, kteří soutěží v disciplínách čištění a krájení brambor, určování druhů ovoce a zeleniny, určování sklenic pro nealko nápoje, konverzace v cizím jazyce a příprava teplého pokrmu.

Poslední kategorie byla do soutěže přidána s cílem podpořit soutěživou formou zájem žáků základních škol o gastronomické obory.

Dovolte, abychom Vás srdečně pozvali na ústřední kolo AHOL CUPu, které se bude konat 4. 2. 2015 v prostorách Clarion Congress Hotelu Ostrava.

AHOL Střední škola gastronomie, turismu a lázeňství

pořádá

XVII. ročník AHOL CUP 2015

gastronomické soutěže s mezinárodní porotou a účastí