SOŠVOŠŠkolní jídelnaCateringCentrum celoživotního učeníKAPŠ
Home
Výpis blogu
Září
19

Hledáme kolegyni/kolegu

Nabízíme volné místo na pozici učitel/učitelka AJ
Hledáme kolegyni/kolegu
Září
7

Třídní schůzky

Třídní schůzky se konají ve čtvrtek 7. 9. 2017 v 16:00 hodin.
Třídní schůzky
Srpen
29

Pozvánka na slavnostní zahájení školního roku 2017/2018

Slavnostní zahájení školního roku 2017/2018 pro všechny žáky školy proběhne v pondělí 4. 9. 2017 v 8:30 hodin v hotelu Clarion Congress Hotel Ostrava. Na toto zahájení srdečně zveme i všechny rodiče žáků prvních ročníků. Na setkání s Vámi se těší pedagogický sbor a vedení školy.
Pozvánka na slavnostní zahájení školního roku 2017/2018
Srpen
28

Odborná praxe v Grandhotelu Pupp

Žáci AHOL - Střední školy gastronomie, turismu a lázeňství se zúčastnili odborné praxe v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.
Odborná praxe v Grandhotelu Pupp
Srpen
28

Podzimní termín jednotných závěrečných zkoušek

Podzimní termín jednotných závěrečných zkoušek
Srpen
28

Podzimní termín maturitní zkoušky

Podzimní termín maturitní zkoušky
Červen
29

Čtvrté kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 30. srpna 2017 přihlásit do 4. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Čtvrté kolo přijímacího řízení
Červen
6

Třetí kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 23. června 2017 přihlásit do 3. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Třetí kolo přijímacího řízení
Květen
29

Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník

Kompletní harmonogram závěrečných zkoušek pro studenty třetího ročníku oboru kuchař - číšník.
Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník
Květen
19

Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Kompletní harmonogram maturit pro studenty závěrečných ročníků maturitních oborů.
Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Tisková zpráva k AHOL CUPu 2015

Tisková zpráva k regionálnímu kolu

Regionální kolo – předskokan – AHOL - CUPU

Rok se s rokem sešel a máme tady opět AHOL- CUP. Zatím jen – regionální klání, které proběhne dne 21.1. 2015 v prostorách novo-staré školy SŠ GTL. Jako každoročně se naší soutěže zúčastní družstva o pěti členech, která postupně budou absolvovat klání v několika disciplínách – jako je krájení cibule, poznávání masa, jazyková vybavenost apod. Nad vším budou bdít učitelé -  rozhodčí, kteří během soutěže spravedlivě rozdělují body. Na konci se vše spočítá a dostaneme pořadí – konečné umístění. Ti nejlepší si vyslouží kromě drobných dárků také postup na velký AHOL- CUP, který se bude konat dne 4.2. 2015 v prostorách hotelu Clarion. Tímto bychom vás chtěli zároveň pozvat, aby jste se podívali, jak taková soutěž na mezinárodní úrovni vypadá a zároveň povzbudili naše soutěžící.

 Tisková zpráva k Ahol CUPu 2015

AHOL CUP 2015

                AHOL Střední škola gastronomie, turismu a lázeňství pořádá ve svých prostorách již 17. ročník gastronomické soutěže s mezinárodní porotou a účastníky, kde se mohou žáci středních a základních škol na světové úrovni poměřit ve znalostech a dovednostech z oblasti gastronomie. Soutěží se v kategorii barman, barista, teatender a soutěž pětičlenných a tříčlenných družstev v gastronomických dovednostech a znalostech. Během dvou regionálních kol, které jsou pořádány v Ostravě pro oblast Moravy a Slezska a v Plzni pro oblast Čech, soutěží družstva v různých gastronomických znalostech a dovednostech jako jsou například krájení cibule, poznávání masa, pouring test, poznávání skla, konverzace v cizím jazyce a týmové vaření. Pokud jsou žáci v družstvech šikovní, postoupí dále do ústředního kola, které se již tradičně koná v reprezentativních prostorách Clarion Congress Hotelu Ostrava. Na AHOL CUP jako tradičně zavítají také soutěžící ze Slovenska, Polska a Francie. Celkově se soutěže zúčastní více než 100 soutěžících z různých odborných, středních a základních škol. Díky takovéto účasti a těsné návaznosti ke ŠVP oborům vzdělávání – Hotelnictví, gastronomie, cestovní ruch a učebnímu oboru kuchař - číšník zařadilo MŠMT ČR tuto soutěž do programu Excelence středních škol. Záštitu nad soutěží převzali: Moravskoslezský kraj, Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje, Statutární město Ostrava, Městský obvod Ostrava – Jih a Ostrava – Vítkovice, Asociace hotelů a restaurací ČR, Česká barmanská asociace a Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Dále se mohou návštěvníci těšit na doprovodný program, o který se postará například juniorský mistr v technice malování na kávu tzv. LATTE ART p. Roman Florek ze Slovenska, dále bude k vidění příprava francouzských palačinek od Chef de Cousinne Francie a nesmí chybět ani příprava čaje zprostředkovaná díky majiteli Čajovny u Sýkorova mostu p. Michala Juřiny. Dále uvidíte prezentace firem SAHM, MontyCon, Makro, Mattoni, CK Rekrea a DOV.

Samotná soutěž má pět kategorií, z nichž kategorie Mistr kávy junior a Teatender junior uvidíte letos poprvé a zvláštností je kategorie Teatender, kdy vůbec poprvé v ČR je soutěž pořádána i v této kategorii a to právě na AHOL CUPu 2015.

Soutěžní kategorie:

Barman junior classic – příprava After Dinner Cocktail a Sparkling Cocktail. Receptura nápoje musí být vlastní a dosud nikde nezveřejněná. Soutěží i název připraveného drinku svou originalitou.

Mistr kávy junior – příprava espressa, cappuccina a volného nápoje s použitím espressa.

Teatender junior – příprava čaje a volného nápoje s použitím čaje značky Dilmah.

Soutěž pětičlenných družstev v gastronomických dovednostech a znalostech – krájení cibule na čas, určování druhů masa, pouring test, poznávání skla, konverzace v cizím jazyce a kuchařský týmový úkol.

Soutěž tříčlenných družstev v gastronomických dovednostech a znalostech junior – pro žáky základních škol, kteří soutěží v disciplínách čištění a krájení brambor, určování druhů ovoce a zeleniny, určování sklenic pro nealko nápoje, konverzace v cizím jazyce a příprava teplého pokrmu.

Poslední kategorie byla do soutěže přidána s cílem podpořit soutěživou formou zájem žáků základních škol o gastronomické obory.

Dovolte, abychom Vás srdečně pozvali na ústřední kolo AHOL CUPu, které se bude konat 4. 2. 2015 v prostorách Clarion Congress Hotelu Ostrava.

 

Tisková zpráva

AHOL Střední škola gastronomie, turismu a lázeňství

pořádá

XVII. ročník AHOL CUP 2015

gastronomické soutěže s mezinárodní porotou a účastí

Kategorie:

pětičlenných družstev v gastronomických dovednostech a znalostech,

tříčlenných družstev v gastronomických dovednostech a znalostech - junior,

barman - Junior Cocktail Competition, mistr kávy junior, teatender

 

Spolupořadatel - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Hotelová škola Plzeň

 

Kde: Clarion Congress Hotel Ostrava, Kongresový sál, Zkrácená 2703, O - Zábřeh

 

Kdy: 2. února 2015 v 8:30 hod

 

Záštitu převzali

Mgr. Věra Palková

náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje

 

Ing. Ivan Strachoň

náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje

PhDr. Magda Habrmanová

 

ředitelka KHK Ostrava

Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje

 

Odborní garanti

Asociace hotelů a restaurací ČR

Ing. Václav Stárek

prezident asociace

 

Česká barmanská asociace

Bc. Aleš Svojanovský

prezident asociace

 

Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Bc. Miroslav Kubec

prezident asociace

 

Soutěž pětičlenných družstev v gastronomických dovednostech a znalostech

Regionální kolo Morava a Slezsko: 21. ledna 2015

Regionální kolo Čechy: 23. ledna 2015

 

Informace:

Mgr. Pavla Sztulová, ředitelka školy

775 977 031

 

Vaše jméno:
Váš e-mail:
ochrana proti spamu
' '
opište kód z tohoto obrázku do následujícícho pole: