SOŠVOŠŠkolní jídelnaCateringCentrum celoživotního učeníKAPŠ
Home
Výpis blogu
Září
19

Hledáme kolegyni/kolegu

Nabízíme volné místo na pozici učitel/učitelka AJ
Hledáme kolegyni/kolegu
Září
7

Třídní schůzky

Třídní schůzky se konají ve čtvrtek 7. 9. 2017 v 16:00 hodin.
Třídní schůzky
Srpen
29

Pozvánka na slavnostní zahájení školního roku 2017/2018

Slavnostní zahájení školního roku 2017/2018 pro všechny žáky školy proběhne v pondělí 4. 9. 2017 v 8:30 hodin v hotelu Clarion Congress Hotel Ostrava. Na toto zahájení srdečně zveme i všechny rodiče žáků prvních ročníků. Na setkání s Vámi se těší pedagogický sbor a vedení školy.
Pozvánka na slavnostní zahájení školního roku 2017/2018
Srpen
28

Odborná praxe v Grandhotelu Pupp

Žáci AHOL - Střední školy gastronomie, turismu a lázeňství se zúčastnili odborné praxe v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.
Odborná praxe v Grandhotelu Pupp
Srpen
28

Podzimní termín jednotných závěrečných zkoušek

Podzimní termín jednotných závěrečných zkoušek
Srpen
28

Podzimní termín maturitní zkoušky

Podzimní termín maturitní zkoušky
Červen
29

Čtvrté kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 30. srpna 2017 přihlásit do 4. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Čtvrté kolo přijímacího řízení
Červen
6

Třetí kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 23. června 2017 přihlásit do 3. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Třetí kolo přijímacího řízení
Květen
29

Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník

Kompletní harmonogram závěrečných zkoušek pro studenty třetího ročníku oboru kuchař - číšník.
Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník
Květen
19

Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Kompletní harmonogram maturit pro studenty závěrečných ročníků maturitních oborů.
Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Stříbné a zlaté pásmo z Gastro Junior Brno 2017 – Bidvest Cupu pro naší školu!!!

Ve dnech 19. až 21. ledna 2017 probíhal na brněnském výstavišti 23. ročník mezinárodní soutěže studentů odborných škol v kategoriích cukrář, kuchař a číšník Gastro Junior Brno 2017 – Bidvest Cup. Této prestižní soutěže se zúčastnilo celkem 34 škol z celé České republiky. Nominaci získala i naše AHOL – Střední škola gastronomie, turismu a lázeňství a do soutěžního klání vyslala dva zástupce – Veroniku Kučerovou do kategorie „Číšník“ a Jakuba Mrkvu do kategorie „Kuchař“.

 

V oboru „Kuchař“ si soutěžící losovali jeden z deseti black boxů, ve kterém měli určitý druh masa a čtyři hlavní suroviny, z nichž museli připravit v časovém limitu 45 minut čtyři porce pokrmu. V této kategorii se utkalo celkem 26 kuchařů. Náš Jakub Mrkva, který se připravoval pod vedením Mgr. Anny Slaninové, se v tvrdé konkurenci probojoval až do stříbrného pásma. Blahopřejeme!!!

 

V kategorii „Číšník“ měli soutěžící za úkol připravit dvě porce palačinek, k nim zvolit, připravit a naservírovat vhodný nápoj, představit záměr prodeje pokrmu a nápoje. Po skončení tohoto praktického úkolu je ještě čekala jazyková zkouška v anglickém, německém nebo ruském jazyce. Veronika Kučerová se připravovala pod vedením Bc. Šárky Seibertové a mezi 27 soutěžícími probojovala až do zlatého pásma. Gratulujeme!!!

Děkuji oběma soutěžícím i jejich trenérkám za skvělou reprezentaci školy!!!

 

Mgr. Miriam Lacinová

 

 

 

Vaše jméno:
Váš e-mail:
ochrana proti spamu
' '
opište kód z tohoto obrázku do následujícícho pole: