SOŠVOŠŠkolní jídelnaCateringCentrum celoživotního učeníKAPŠ
Home
Výpis blogu
Červen
29

Čtvrté kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 30. srpna 2017 přihlásit do 4. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Čtvrté kolo přijímacího řízení
Červen
6

Třetí kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 23. června 2017 přihlásit do 3. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Třetí kolo přijímacího řízení
Květen
29

Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník

Kompletní harmonogram závěrečných zkoušek pro studenty třetího ročníku oboru kuchař - číšník.
Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník
Květen
19

Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Kompletní harmonogram maturit pro studenty závěrečných ročníků maturitních oborů.
Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.
Květen
15

Další stážisté v Bad Neustadtu – pokračování a návrat domů

Téměř celý minulý týden včetně víkendu probíhal v pracovním duchu. V sobotu a v neděli se v Bad Neustadtu konal veletrh týkající se elektromobilů, elektrokol a všeho, co s výrobou těchto produktů souvisí. Ve volném čase jsme tuto výstavu navštívili, což bylo velmi zajímavé.
Další stážisté v Bad Neustadtu – pokračování a návrat domů
Květen
11

Květnový workshop s Miroslavem Moldřikem

V prostorách Gastrostudia AHOL proběhl ve čtvrtek 11. května workshop s Miroslavem Moldřikem, šéfkuchařem hotelu City City. Workshop byl zaměřen na přípravu pokrmů za použití ČAJE a KÁVY v kuchyni.
Květnový workshop s Miroslavem Moldřikem
Květen
2

Druhé kolo přijímacího řízení do maturitních oborů

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, můžete se do 25. května 2017 přihlásit do 2. kola přijímacího řízení.
Druhé kolo přijímacího řízení do maturitních oborů
Květen
1

Další stážisté v Bad Neustadtu

V pondělí 1. května 2017 začala naše odborná praxe v bavorském Bad Neustadtu, kam jsme vyrazili v rámci projektu Erasmus+ - KA1 – Za praxí do Evropy.
Další stážisté v Bad Neustadtu
Duben
28

Výsledky příjímacího řízení školní rok 2017/2018

Výsledky příjímacího řízení školní rok 2017/2018.
Výsledky příjímacího řízení školní rok 2017/2018
Duben
24

ZA PRAXÍ DO EVROPY naposledy

V termínu 30. 4. – 13. 5. 2017 se naši žáci v doprovodu Mgr. Lenky Skupienové vydají, tentokrát již počtvrté, na odbornou praxi do Německa v rámci projektu Erasmus+ - KA1 – Za praxí do Evropy.
ZA PRAXÍ DO EVROPY naposledy

Soutěžní přehlídka studentských minipodniků

V dnešní době, kdy nabídka převyšuje poptávku a nad každým mladým člověkem visí hrozba vysoké nezaměstnanosti, je důležité rozvíjet u žáků podnikavost a konkurenceschopnost. Díky projektu „Výchova k vzdělanosti prostřednictvím studentských minipodniků“, který je součástí programu Investice do rozvoje vzdělávání a je financován z fondů EU si mohli žáci na vlastní kůži vyzkoušet veškerá úskalí spojená s vlastním podnikáním od založení firmy až po daňové přiznání. Své zkušenosti si poté mohli vyměnit na soutěžní Přehlídce studentských minipodniků, která proběhla dne 25. 05. 2015 v zajímavém industriálním prostředí multifunkční haly GONG.

Soutěžní setkání probíhalo formou přehlídek prací žáků, kteří soutěžili ve třech kategoriích:

  1.       Nejlepší prezentace
  2.       Nejlepší propagační produkt
  3.       Nejzajímavější produkt

Celkem soutěžilo osm studentských minipodniků žáků SOU A SOŠ SČMSD ze Znojma, AHOL SOŠ a AHOL SŠ gastronomie, turismu a lázeňství. V kategorii Nejlepší prezentace zvítězili žáci AHOL SOŠ s minipodnikem Aurea, Nejlepší propagační produkt měli žáci AHOL SŠ gastronomie, turismu a lázeňství a jejich minipodnik City break a Nejzajímavější produkt předvedli žáci SOU A SOŠ SČMSD ze Znojma v minipodniku Ledové doupě. Žáci prezentovali své produkty před porotou, která se skládala z odborníků na podnikání, gastronomii, prezentační schopnosti a ošetřovatelství v časovém limitu 5 – 7 minut. Poté měla prostor porota, aby se žáků zeptala na jejich vlastní zkušenosti se zakládáním podniků. Soutěžní přehlídku přišlo navštívit více než 200 účastníků.

Cílem projektu bylo naučit žáky, jak vytvořit podnikatelský záměr a začít ho realizovat formou studentských minipodniků.

Soutěžní přehlídku si účastníci mohli zpříjemnit sladkou chutí palačinek, které připravovala paní Bc. Radmila Tomanová na svém palačinkovém kole, pořízeném v rámci projektu Praxe pro život organizovaného Sdružením Jeseníky, který je rovněž financován z fondů EU.

Studentské minipodniky jsou dobrou příležitostí k tomu, aby se propojilo teoretické vzdělávání s praktickými činnostmi týkajícími se zakládání podnikání a podmínek pro toto podnikání. Myslím si, že tato kritéria a cíle projektu byly splněny a jsme velice rádi, že naši žáci dostali příležitost vyzkoušet si krok po kroku všechny potřebné postupy, které jsou nutné pro chod podnikání.

Vítězům srdečně blahopřejeme a věříme, že si z práce ve studentských minipodnicích odnesli mnoho důležitých zkušeností, protože jak se říká: „těžko na cvičišti, lehko na bojišti“. Proto chci na závěr popřát všem žákům, aby tím bojištěm, kterému se říká život, prošli díky těmto zkušenostem opravdu s lehkostí.

 

 

Mgr. Kateřina Grygarová

Vaše jméno:
Váš e-mail:
ochrana proti spamu
' '
opište kód z tohoto obrázku do následujícícho pole: