SOŠVOŠŠkolní jídelnaCateringCentrum celoživotního učeníKAPŠ
Home
Výpis blogu
Říjen
6

OLIMA CUP 2017

Naši žáci se v pátek 5. října 2017 zúčastnili soutěže Olima Cup 2017
OLIMA CUP 2017
Září
21

Co si odnést ze školy

Ve středu 20. září se uskutečnila beseda s Václavem Klausem ml.
Co si odnést ze školy
Září
18

Adaptační kurz prvních ročníků 2017/2018

Ve dnech 11. - 13. září 2017 se konal adaptační kurz prvních ročníků v rekreačním středisku H-Resortu v Kunčicích pod Ondřejníkem.
Adaptační kurz prvních ročníků 2017/2018
Srpen
28

Odborná praxe v Grandhotelu Pupp

Žáci AHOL - Střední školy gastronomie, turismu a lázeňství se zúčastnili odborné praxe v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.
Odborná praxe v Grandhotelu Pupp
Srpen
28

Podzimní termín jednotných závěrečných zkoušek

Podzimní termín jednotných závěrečných zkoušek
Srpen
28

Podzimní termín maturitní zkoušky

Podzimní termín maturitní zkoušky
Červen
29

Čtvrté kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 30. srpna 2017 přihlásit do 4. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Čtvrté kolo přijímacího řízení
Červen
6

Třetí kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 23. června 2017 přihlásit do 3. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Třetí kolo přijímacího řízení
Květen
29

Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník

Kompletní harmonogram závěrečných zkoušek pro studenty třetího ročníku oboru kuchař - číšník.
Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník
Květen
19

Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Kompletní harmonogram maturit pro studenty závěrečných ročníků maturitních oborů.
Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Rozhovor s licenčním lektorem CBA Jaroslavem Labounkem

 

 

Ve dnech 29. 2. – 4. 3. 2016 probíhal na naší škole barmanský kurz pod vedením lektorů CBA paní Evy Hlaviznové a pana Jaroslava Labounka. Této příležitosti jsme využili a položili panu Labounkovi několik otázek.

 

Pracujete rád s mladými lidmi?

 

J. Labounek: Jako zřizovatel Barmanské školy a licenční lektor CBA realizuji barmanské kurzy – produkty CBA, především pro žáky odborných škol. Tyto kurzy již absolvovalo po dobu mé činnosti více než 3000 žáků. Myslím, že je to dostačující odpověď na Vaši otázku.

 

Jsou žáci na kurzu jiní než před 10ti lety?

 

J. Labounek: V současnosti mají žáci větší znalosti a přehled o oboru nápojová gastronomie, a to nejen díky sociálním sítím, ale především vysoké odborné úrovni pedagogů školy. Velice pozitivní je zodpovědnější přístup žáků k práci se surovinami při výrobě míšených nápojů.

 

Jezdíte rád na naší školu?

 

J. Labounek: Se školou AHOL spolupracuji více než 10 let, a to v oblasti nápojové gastronomie – barmanské kurzy, koktejlové soutěže AHOL CUP a projektová činnost. Pokud mi pracovní povinnosti dovolí, rád navštěvuji i společenské akce, pořádané školou.

 

Mohou po absolvování kurzu žáci říct „Jsem barmanem“?

J. Labounek: V barmanských kurzech si žáci osvojí základy klasické i moderní mixologie. Získané dovednosti jim dávají předpoklad pro práci za barovým pultem. Nelze však říci, že po úspěšném absolvování barmanského kurzu se absolvent stává barmanem.

 

Co je pro práci barmana nejdůležitější?

J. Labounek: Odborná práce a jeho jazykové znalosti. Barman musí hosta rovněž upoutat svým vystupováním, vyjadřovacími schopnostmi a upraveným zevnějškem. Moderní barman to je „showman“.

 

Co byste doporučil absolventům barmanského kurzu, aby tzv. „neusnuli na vavřínech“?

J. Labounek: Předpokladem úspěšného barmana je umění nadchnout se pro obor. Znamená to zajímat se o novinky v oboru, nové pracovní trendy při využívání nových produktů a čerpání informací z odborné literatury a odborných časopisů. Možnost neustálého růstu kvalifikace pomocí workshopů, barmanských soutěží a odborných školení, nabízí svým členům Česká barmanská asociace, resp. Junior šejkr klub CBA.

 

Jaký drink máte nejraději?

 

Z celé řady kategorií míšených nápojů mne nejvíce oslovují krátké míšené nápoje, short drinks – pre dinner cocktail.

 

 

Děkujeme za rozhovor a přejeme hodně úspěšných absolventů.

 

Mgr. Dana Kowalská

 

 

 

 

 

Vaše jméno:
Váš e-mail:
ochrana proti spamu
' '
opište kód z tohoto obrázku do následujícícho pole: