SOŠVOŠŠkolní jídelnaCateringCentrum celoživotního učeníKAPŠ
Home
Výpis blogu
Červenec
24

Volná pracovní místa

Hledáme nové kolegy na pozici učitele odborných předmětů a zeměpis - dějepis.
Volná pracovní místa
Červen
29

Čtvrté kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 30. srpna 2017 přihlásit do 4. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Čtvrté kolo přijímacího řízení
Červen
6

Třetí kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 23. června 2017 přihlásit do 3. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Třetí kolo přijímacího řízení
Květen
29

Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník

Kompletní harmonogram závěrečných zkoušek pro studenty třetího ročníku oboru kuchař - číšník.
Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník
Květen
19

Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Kompletní harmonogram maturit pro studenty závěrečných ročníků maturitních oborů.
Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.
Květen
15

Další stážisté v Bad Neustadtu – pokračování a návrat domů

Téměř celý minulý týden včetně víkendu probíhal v pracovním duchu. V sobotu a v neděli se v Bad Neustadtu konal veletrh týkající se elektromobilů, elektrokol a všeho, co s výrobou těchto produktů souvisí. Ve volném čase jsme tuto výstavu navštívili, což bylo velmi zajímavé.
Další stážisté v Bad Neustadtu – pokračování a návrat domů
Květen
11

Květnový workshop s Miroslavem Moldřikem

V prostorách Gastrostudia AHOL proběhl ve čtvrtek 11. května workshop s Miroslavem Moldřikem, šéfkuchařem hotelu City City. Workshop byl zaměřen na přípravu pokrmů za použití ČAJE a KÁVY v kuchyni.
Květnový workshop s Miroslavem Moldřikem
Květen
2

Druhé kolo přijímacího řízení do maturitních oborů

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, můžete se do 25. května 2017 přihlásit do 2. kola přijímacího řízení.
Druhé kolo přijímacího řízení do maturitních oborů
Květen
1

Další stážisté v Bad Neustadtu

V pondělí 1. května 2017 začala naše odborná praxe v bavorském Bad Neustadtu, kam jsme vyrazili v rámci projektu Erasmus+ - KA1 – Za praxí do Evropy.
Další stážisté v Bad Neustadtu
Duben
28

Výsledky příjímacího řízení školní rok 2017/2018

Výsledky příjímacího řízení školní rok 2017/2018.
Výsledky příjímacího řízení školní rok 2017/2018

Rozhovor s licenčním lektorem CBA Jaroslavem Labounkem

 

 

Ve dnech 29. 2. – 4. 3. 2016 probíhal na naší škole barmanský kurz pod vedením lektorů CBA paní Evy Hlaviznové a pana Jaroslava Labounka. Této příležitosti jsme využili a položili panu Labounkovi několik otázek.

 

Pracujete rád s mladými lidmi?

 

J. Labounek: Jako zřizovatel Barmanské školy a licenční lektor CBA realizuji barmanské kurzy – produkty CBA, především pro žáky odborných škol. Tyto kurzy již absolvovalo po dobu mé činnosti více než 3000 žáků. Myslím, že je to dostačující odpověď na Vaši otázku.

 

Jsou žáci na kurzu jiní než před 10ti lety?

 

J. Labounek: V současnosti mají žáci větší znalosti a přehled o oboru nápojová gastronomie, a to nejen díky sociálním sítím, ale především vysoké odborné úrovni pedagogů školy. Velice pozitivní je zodpovědnější přístup žáků k práci se surovinami při výrobě míšených nápojů.

 

Jezdíte rád na naší školu?

 

J. Labounek: Se školou AHOL spolupracuji více než 10 let, a to v oblasti nápojové gastronomie – barmanské kurzy, koktejlové soutěže AHOL CUP a projektová činnost. Pokud mi pracovní povinnosti dovolí, rád navštěvuji i společenské akce, pořádané školou.

 

Mohou po absolvování kurzu žáci říct „Jsem barmanem“?

J. Labounek: V barmanských kurzech si žáci osvojí základy klasické i moderní mixologie. Získané dovednosti jim dávají předpoklad pro práci za barovým pultem. Nelze však říci, že po úspěšném absolvování barmanského kurzu se absolvent stává barmanem.

 

Co je pro práci barmana nejdůležitější?

J. Labounek: Odborná práce a jeho jazykové znalosti. Barman musí hosta rovněž upoutat svým vystupováním, vyjadřovacími schopnostmi a upraveným zevnějškem. Moderní barman to je „showman“.

 

Co byste doporučil absolventům barmanského kurzu, aby tzv. „neusnuli na vavřínech“?

J. Labounek: Předpokladem úspěšného barmana je umění nadchnout se pro obor. Znamená to zajímat se o novinky v oboru, nové pracovní trendy při využívání nových produktů a čerpání informací z odborné literatury a odborných časopisů. Možnost neustálého růstu kvalifikace pomocí workshopů, barmanských soutěží a odborných školení, nabízí svým členům Česká barmanská asociace, resp. Junior šejkr klub CBA.

 

Jaký drink máte nejraději?

 

Z celé řady kategorií míšených nápojů mne nejvíce oslovují krátké míšené nápoje, short drinks – pre dinner cocktail.

 

 

Děkujeme za rozhovor a přejeme hodně úspěšných absolventů.

 

Mgr. Dana Kowalská

 

 

 

 

 

Vaše jméno:
Váš e-mail:
ochrana proti spamu
' '
opište kód z tohoto obrázku do následujícícho pole: