SOŠVOŠŠkolní jídelnaCateringCentrum celoživotního učeníKAPŠ
Home
Výpis blogu
Červenec
24

Volná pracovní místa

Hledáme nové kolegy na pozici učitele odborných předmětů a zeměpis - dějepis.
Volná pracovní místa
Červen
29

Čtvrté kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 30. srpna 2017 přihlásit do 4. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Čtvrté kolo přijímacího řízení
Červen
6

Třetí kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 23. června 2017 přihlásit do 3. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Třetí kolo přijímacího řízení
Květen
29

Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník

Kompletní harmonogram závěrečných zkoušek pro studenty třetího ročníku oboru kuchař - číšník.
Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník
Květen
19

Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Kompletní harmonogram maturit pro studenty závěrečných ročníků maturitních oborů.
Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.
Květen
15

Další stážisté v Bad Neustadtu – pokračování a návrat domů

Téměř celý minulý týden včetně víkendu probíhal v pracovním duchu. V sobotu a v neděli se v Bad Neustadtu konal veletrh týkající se elektromobilů, elektrokol a všeho, co s výrobou těchto produktů souvisí. Ve volném čase jsme tuto výstavu navštívili, což bylo velmi zajímavé.
Další stážisté v Bad Neustadtu – pokračování a návrat domů
Květen
11

Květnový workshop s Miroslavem Moldřikem

V prostorách Gastrostudia AHOL proběhl ve čtvrtek 11. května workshop s Miroslavem Moldřikem, šéfkuchařem hotelu City City. Workshop byl zaměřen na přípravu pokrmů za použití ČAJE a KÁVY v kuchyni.
Květnový workshop s Miroslavem Moldřikem
Květen
2

Druhé kolo přijímacího řízení do maturitních oborů

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, můžete se do 25. května 2017 přihlásit do 2. kola přijímacího řízení.
Druhé kolo přijímacího řízení do maturitních oborů
Květen
1

Další stážisté v Bad Neustadtu

V pondělí 1. května 2017 začala naše odborná praxe v bavorském Bad Neustadtu, kam jsme vyrazili v rámci projektu Erasmus+ - KA1 – Za praxí do Evropy.
Další stážisté v Bad Neustadtu
Duben
28

Výsledky příjímacího řízení školní rok 2017/2018

Výsledky příjímacího řízení školní rok 2017/2018.
Výsledky příjímacího řízení školní rok 2017/2018

Reportáž z exkurze do Alcronu

Měsíc po úspěšném workshopu Pavla Býčka na téma Molekulární gastronomie, se naše desítka talentovaných mladých kuchařů vydala za ním do Prahy. Hlavním cílem naší cesty byl 8. prosince 2016 hotel Radisson Blu Alcron.

 

V recepci hotelu nás osobně přivítal Pavel Býček - head chef michelinské resturace Alcron. Poté nás předal do rukou své kolegyni Janě, která má na starosti ubytovací část hotelu.

 

Prohlídka začala v Be Bop Baru, který slouží jako hotelový lobby bar. Zde jsme byli seznámeni s historií hotelu a barmanka Pavla Záleská nám na degustaci připravila míchaný nápoj Be An Alchymist.

 

Naše kroky pak vedly do hotelových pokojů. Všechny pokoje hotelu Alcron jsou stejně jako ostatní prostory designovány ve stylu Art deco. Měli jsme možnost prohlédnout si standardní pokoj, junior suite a prezidentské apartmá. Při procházení hotelem jsme navštívili nejen prostory určeny pro hosty např. fit centrum, saunu a konferenční prostory, ale také zázemí pro zaměstnance.

 

Po této prohlídce si nás přebral pan Býček a zavedl nás do kuchyně, která slouží pro restauraci Alcron, kde nám vysvětlil, jak probíhá provoz a následně jsme navštívili samotnou restauraci. Pro všechny z nás jistě bylo obrovským překvapením, že tato kuchyně i restaurace je tak malá. Pokračovali jsme do restaurace La Rotonde a její kuchyně, kde nás přišel pozdravit šéfkuchař Roman Paulus.

 

Odpoledne jsme se přesunuli do známé kavárny Slavie, kde jsme měli rezervovaný stůl. Hned při příchodu jsme se potkali se Zdeňkem Svěrákem a jeho synem. Ke stolu nás přišel pozdravit pan František Škabroud, který je executive chefem v Café & Restaurantu Slavia. Dozvěděli jsme se mnoho zajímavostí z historie kavárny a seznámili jsme se s jejím provozem.

 

Tato exkurze byla realizována za finanční podpory statutárního města Ostrava – projekt Talentmanagement na území SMO. Děkujeme!!!

 

 

Bc. Šárka Seibertová, Mgr. Anna Slaninová

 

 

Vaše jméno:
Váš e-mail:
ochrana proti spamu
' '
opište kód z tohoto obrázku do následujícícho pole: