SOŠVOŠŠkolní jídelnaCateringCentrum celoživotního učeníKAPŠ
Home
Výpis blogu
Září
19

Hledáme kolegyni/kolegu

Nabízíme volné místo na pozici učitel/učitelka AJ
Hledáme kolegyni/kolegu
Září
7

Třídní schůzky

Třídní schůzky se konají ve čtvrtek 7. 9. 2017 v 16:00 hodin.
Třídní schůzky
Srpen
29

Pozvánka na slavnostní zahájení školního roku 2017/2018

Slavnostní zahájení školního roku 2017/2018 pro všechny žáky školy proběhne v pondělí 4. 9. 2017 v 8:30 hodin v hotelu Clarion Congress Hotel Ostrava. Na toto zahájení srdečně zveme i všechny rodiče žáků prvních ročníků. Na setkání s Vámi se těší pedagogický sbor a vedení školy.
Pozvánka na slavnostní zahájení školního roku 2017/2018
Srpen
28

Odborná praxe v Grandhotelu Pupp

Žáci AHOL - Střední školy gastronomie, turismu a lázeňství se zúčastnili odborné praxe v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.
Odborná praxe v Grandhotelu Pupp
Srpen
28

Podzimní termín jednotných závěrečných zkoušek

Podzimní termín jednotných závěrečných zkoušek
Srpen
28

Podzimní termín maturitní zkoušky

Podzimní termín maturitní zkoušky
Červen
29

Čtvrté kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 30. srpna 2017 přihlásit do 4. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Čtvrté kolo přijímacího řízení
Červen
6

Třetí kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 23. června 2017 přihlásit do 3. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Třetí kolo přijímacího řízení
Květen
29

Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník

Kompletní harmonogram závěrečných zkoušek pro studenty třetího ročníku oboru kuchař - číšník.
Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník
Květen
19

Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Kompletní harmonogram maturit pro studenty závěrečných ročníků maturitních oborů.
Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

První setkání - pocity - dojmy - zážitky

Nečekané- realitou

Moc nadějí jsme mu nedávali – dlouho připravovanému projektu ERASMUS+. Bylo velkým překvapením, když jsem se jednoho dne dozvěděla zprávu, že jsme jako náhradníci v tomto podaném projektu postoupili. Pak už to šlo rychle – nechci říci, že úplně jednoduše. Začala čilá komunikace s našimi partnery, kteří se společně s námi projektu účastní.

Jedná se o zahraniční školy z Polska, Slovenska a Francie.  Během projektu se uskuteční čtyři setkání na místech partnerů projektu. Jako první se role hostitele ujala právě naše škola AHOL. Vše začalo již v neděli 1.2. 2015 příjezdem Francouzů do Ostravy. Vyzvedli jsme je na nádraží Svinov kolem devíti hodin večer. Byli unaveni a hladoví. S povděkem přijali večeři v  Clarion Congress hotelu a poté jsme je jeli ubytovat. Vše proběhlo docela hladce. V tuto chvíli nás již dělilo jen pár hodin od slavnostního zahájení celého projektu.

Pondělní dopoledne bylo trochu nervózní, ale úderem jedné hodiny byli všichni na místě a mohli jsme se konečně poznat. Na všech tvářích zářil úsměv a byla vidět pohoda. Vzájemně jsme si představili jednotlivé země a školy. Všechny prezentace byly velmi zdařilé a zábavné. Po oficiální části se všichni studenti za doprovodu našich a paní MgrKateřiny Grygarové  do Velkého světa techniky v Dolní oblasti Vítkovic. Všichni se velmi dobře bavili a každý si přišel na své. Dospělí se během té doby sbližovali a řešili technická zázemí projektu. První den byl zakončen společnou večeří. 

V úterý jsme měli namířeno do Ostravského pivovaru na exkurzi i s ochutnávkou, která se našim hostům moc líbila. Po obědě se jednotlivá družstva zapojila do přípravy národní kuchyně, nápojů a specialit dané země. Po večeři si šli všichni včas lehnout, aby byli čerství na středeční klání. AHOL CUP 2015 byl skvělý a všichni si dobře zasoutěžili a francouzská delegace  se umístila na 3. místě v kategorii gastronomických dovedností a znalostí. Nebudu se podrobněji rozepisovat, neboť této akci je věnován podrobný článek – který si můžete přečíst na našem webu. Někteří z nás byli večer nepoužitelní a někteří vyrazili na noční prohlídku města. 

Ve čtvrtek jsme vyrazili do Hornického muzea a  na LANDEK PARK. Prohlídka muzea byla velmi chladná, ale zajímavá, fáralo se do dolu a pro zahraniční delegace hornictví bylo velmi nové a zajímavé. Ohřáli jsme se na Harendě, kde jsme také naplnili naše hladová bříška pořádnou českou kuchyní. Odtud jsme se přesunuli do Hotelu Park Inn, kde byla připravena pro nás a naše hosty prohlídka hotelu. Seznámili jsme se s moderním hotelem, který splňuje naše představy o kvalitních hotelových službách. Pochutnali jsme si na  skvělám jídle, které pro nás připravil PAVEL ČADIL – Executive Cheff of the hotel PARK INN. Atmosféra byla naprosto skvělá a objevovaly se první slzy, protože se blížil čas rozloučení. Nakonec plakali skoro všichni – nejvíce Francouzi. Domů se jim v žádném případě nechtělo. 

Nic se však nedá dělat, je pátek a čas na návrat domů. A tak postupně všichni dali sbohem ČR a vyrazili do svých domovů. Už v tuto chvíli se však všichni těší na další setkání, které proběhne na půdě Slovenska. Všichni doufají, že bude tak příjemné, jako bylo to u nás. Byl to náročný týden a pevně věříme, že splnil očekávání včech účastníků.

Na přípravě a průběhu se podílelo mnoho lidí. Velmi ráda bych však vyzdvihla jméno paní zástupkyně ředitelky AHOL Střední školy Mgr. Miriam Lacinové – bez které by projekt nikdy nebyl realizován. Podílela se jak na přípravě tak i na celé realizaci. Bylo to více, než únavné. Ona však zvládla vše s úsměvem na tváři a s taneční lehkostí. Také velké díky patří paní ředitelce Mgr. Pavle Sztulové, která vše podpořila a zaštítila. V neposlední řadě bych chtěla poděkovat našim studentům, kteří se celou dobu starali o všechny zahraniční účastníky a ti si je nemohli vynachválit. Jedná se o Petra Horáka, Jakuba Podoláka 3CR, Veroniku Štecovou 3H, Dominika a Venduly z 1. ročniku oboru Cestovní ruch.

Měla jsem velké štěstí a u všeho jsem mohla být ONLINE. Také moje maličkost se trochu na všem podílela a už se v tuto chvíli těším, až se zase všichni setkáme.

Bc. Karin Boháčová

 

 

 

 

Vaše jméno:
Váš e-mail:
ochrana proti spamu
' '
opište kód z tohoto obrázku do následujícícho pole: