SOŠVOŠŠkolní jídelnaCateringCentrum celoživotního učeníKAPŠ
Home
Výpis blogu
Červenec
24

Volná pracovní místa

Hledáme nové kolegy na pozici učitele odborných předmětů a zeměpis - dějepis.
Volná pracovní místa
Červen
29

Čtvrté kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 30. srpna 2017 přihlásit do 4. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Čtvrté kolo přijímacího řízení
Červen
6

Třetí kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 23. června 2017 přihlásit do 3. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Třetí kolo přijímacího řízení
Květen
29

Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník

Kompletní harmonogram závěrečných zkoušek pro studenty třetího ročníku oboru kuchař - číšník.
Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník
Květen
19

Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Kompletní harmonogram maturit pro studenty závěrečných ročníků maturitních oborů.
Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.
Květen
15

Další stážisté v Bad Neustadtu – pokračování a návrat domů

Téměř celý minulý týden včetně víkendu probíhal v pracovním duchu. V sobotu a v neděli se v Bad Neustadtu konal veletrh týkající se elektromobilů, elektrokol a všeho, co s výrobou těchto produktů souvisí. Ve volném čase jsme tuto výstavu navštívili, což bylo velmi zajímavé.
Další stážisté v Bad Neustadtu – pokračování a návrat domů
Květen
11

Květnový workshop s Miroslavem Moldřikem

V prostorách Gastrostudia AHOL proběhl ve čtvrtek 11. května workshop s Miroslavem Moldřikem, šéfkuchařem hotelu City City. Workshop byl zaměřen na přípravu pokrmů za použití ČAJE a KÁVY v kuchyni.
Květnový workshop s Miroslavem Moldřikem
Květen
2

Druhé kolo přijímacího řízení do maturitních oborů

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, můžete se do 25. května 2017 přihlásit do 2. kola přijímacího řízení.
Druhé kolo přijímacího řízení do maturitních oborů
Květen
1

Další stážisté v Bad Neustadtu

V pondělí 1. května 2017 začala naše odborná praxe v bavorském Bad Neustadtu, kam jsme vyrazili v rámci projektu Erasmus+ - KA1 – Za praxí do Evropy.
Další stážisté v Bad Neustadtu
Duben
28

Výsledky příjímacího řízení školní rok 2017/2018

Výsledky příjímacího řízení školní rok 2017/2018.
Výsledky příjímacího řízení školní rok 2017/2018

Ostravský GONG plný chutí a vůní

Ostravský GONG plný chutí a vůní

A kdy? 18. ročník AHOL CUP 2016 se uskutečnil  27. ledna 2016 v netradičním industriálním prostředí multifunkční auly GONG v Dolní oblasti Vítkovic.

Soutěžili žáci základních a středních škol z celé České republiky i zahraničí v pěti kategoriích.

V kategorii AHOL CUP čtyřčlenných družstev se zúčastnilo 32 soutěžících. Zahraniční účastníci byli z Polska (Zespol szkol Ekonomiczno Gastronomicznych Cieszyn) a Francie (Lycée des métiers de Bazeilles). Předsedou komise byl za Asociací kuchařů cukrářů ČR – nominován certifikovaný komisař Ing. Václav Forman, zahraničními porotci byli L. E. Peterson (USA) a Yves La Guevelle (Francie) v porotě dále zasedli šéfkuchař PARK INN Pavel Čadil, místopředseda pobočky Morava a Slezsko AKC Karel Drápal. Soutěžních úkolů (krájení zeleniny juliene na čas, určování druhů mas a vnitřností, pouring test, určování sklenic, konverzace v cizím jazyce, týmový kuchařský úkol – 4 porce teplého hlavního pokrmu z Mini/Baby kuřátek v kombinaci s bylinkami a zeleninou doplněné vhodnou přílohou v časovém limitu 45 minut se nejlépe zhostila a první místo získala Hotelová škola Plzeň, druhé místo obsadilo domácí AHOL SŠ Gsastronomie, turismu a lázeňství a třetí příčku obsadila Lycée des métiers de Bazeilles.

V kategorie AHOL CUP Junior pro žáky základních škol na území města Ostravy

soutěžilo10 družstev a jejich úkolem bylo modelování výrobků z marcipánu použitelné na dekoraci dortu. Časový limit pro modelování byl 30 minut, přičemž podle rozlosování 1. soutěžící modeluje výrobek ze zvířecí říše, 2. soutěžící modeluje výrobek z rostlinné říše, 3. soutěžící modeluje výrobek na volné téma. Žáci pojali svůj úkol zodpovědně a jejich výrobky by mohly ozdobit každý dort skutečné cukrárny. Nejlépe si vedli žáci ZŠ F. Formana z Ostravy - Dubiny, 2. místo obsadila ZŠ Junácká ze Staré Bělé a 3. místo patří ZŠ Volgogradská z Ostravy – Zábřehu.

Kategorie Junior Cocktail Competition (soutěž je zařazena do kategorie Barman roku 2016 CBA)

Celkem se zúčastnilo 29 barmanů, zahraniční účastníci přijeli z ZSEG Cieszyn, Polsko a Hotelové akadémie L. Wintera Piešťany, Slovensko. V porotě zasedli certifikovaní komisaři CBA v čele s J. Lopatkou, vedoucím sekce Morava a Slezsko. Soutěžní úkol: Sparkling Cocktail s použitím produktů Brown Formen a Bohemia Sektu nealkoholického, Monin, vod Mattoni se v bouřlivé atmosféře podařilo nejlépe namíchat Viktorií Machytkové ze SSŠG Svídnická z Prahy, druhé místo obsadila Zdena Hyánková z HŠVP Jeseník a třetí místo patří Danielu Felgrovi z SOŠ a SOU Polička.

V kategorie Junior Mistr kávy bylo soutěžním úkolem připravit espresso, cappuccino a volný nápoj.Celkem zúčastnilo 18 baristů, zahraniční účastníci byli z Hotelové akademie L. Wintera Piešťany, Slovensko a porotu nominovala Česká barmanská asociací – certifikované komisaře CBA vedl Tomáš Zahradil, vedoucí sekce Mistr Kávy CBA.

První místo si odnáší Anna Trčková z Hotelové školy V. Priessnitze z Jeseníku, druhá v pořadí byla Marianna Kostevych ze SHŠ Bukaschool, s. r. o. – Most a třetí místo získala Hana Kosslerová ze SOŠ a SOU Polička.

Podruhé v historii AHOL CUPu kategorie Junior Teatender Competition se soutěžilo s úkolem, který zněl - příprava klasického čaj v konvičce na téma ,,Čajové blendy a čaje ostatní“, volný nápoj od společnosti KUSMI TEA – 3 porce, časový limit 20 minut na každý nápoj. Soutěžního klání se zúčastnilo 14 teatendrů.

Porota byla nominována Českou barmanskou asociací – certifikované komisaře CBA v čele s vedoucím sekce Czech Teatenders Jiřím Boháčem rozhodli o vítězích takto: 1. Místo Matulová Kateřina HŠ Frenštát p.Radhoštěm, druhé místo Mikundová Tereza HŠ Frenštát p.Radhoštěm, třetí místo Kösslerová Hana SOŠ a SOU Polička..

 

Soutěžící a jejich doprovod měli možnost si prohlédnout Národní kulturní památku Dolní oblast Vítkovice i multifunkční aulu GONG, kde se letošní ročník uskutečnil.

V doprovodném programu se představila firma MAKRO, která prezentovala své služby pro klienty, výstavku a ochutnávku cizokrajného ovoce.

V jiné části Gastrogalerie probíhala ukázka a ochutnávka pravých francouzských palačinek ve spolupráci s Allianz Frances, které připravoval Yves La Guevelle z Francie.

Realizovali jsme několik novinek - hodnocení komisařů bezprostředně po výkonu soutěžících, inovovali jsme gastronomické disciplíny, přiblížili gastronomické dovednosti žákům základních škol.

Letošní 18. ročník se přestěhoval do netradičních industriálních prostor Dolní oblasti Vítkovic, které zaujaly všechny účastníky AHOL CUPu 2016, a my - pořadatelé jsme si potvrdili, že multifunkční aula GONG byla skvělou hostitelkou a inspirací pro budoucí kuchaře, barmany, baristy a teatendry.

Věříme, že tyto kroky podpořily kvalitu a profesionalitu AHOL CUPu 2016.

 

 Mgr. Pavla Sztulová

tisková mluvčí škol AHOL

 

Fotogalerie z AHOLCUP 2016 ZDE

 

Vaše jméno:
Váš e-mail:
ochrana proti spamu
' '
opište kód z tohoto obrázku do následujícícho pole: