SOŠVOŠŠkolní jídelnaCateringCentrum celoživotního učeníKAPŠ
Home
Výpis blogu
Červenec
24

Volná pracovní místa

Hledáme nové kolegy na pozici učitele odborných předmětů a zeměpis - dějepis.
Volná pracovní místa
Červen
29

Čtvrté kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 30. srpna 2017 přihlásit do 4. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Čtvrté kolo přijímacího řízení
Červen
6

Třetí kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 23. června 2017 přihlásit do 3. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Třetí kolo přijímacího řízení
Květen
29

Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník

Kompletní harmonogram závěrečných zkoušek pro studenty třetího ročníku oboru kuchař - číšník.
Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník
Květen
19

Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Kompletní harmonogram maturit pro studenty závěrečných ročníků maturitních oborů.
Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.
Květen
15

Další stážisté v Bad Neustadtu – pokračování a návrat domů

Téměř celý minulý týden včetně víkendu probíhal v pracovním duchu. V sobotu a v neděli se v Bad Neustadtu konal veletrh týkající se elektromobilů, elektrokol a všeho, co s výrobou těchto produktů souvisí. Ve volném čase jsme tuto výstavu navštívili, což bylo velmi zajímavé.
Další stážisté v Bad Neustadtu – pokračování a návrat domů
Květen
11

Květnový workshop s Miroslavem Moldřikem

V prostorách Gastrostudia AHOL proběhl ve čtvrtek 11. května workshop s Miroslavem Moldřikem, šéfkuchařem hotelu City City. Workshop byl zaměřen na přípravu pokrmů za použití ČAJE a KÁVY v kuchyni.
Květnový workshop s Miroslavem Moldřikem
Květen
2

Druhé kolo přijímacího řízení do maturitních oborů

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, můžete se do 25. května 2017 přihlásit do 2. kola přijímacího řízení.
Druhé kolo přijímacího řízení do maturitních oborů
Květen
1

Další stážisté v Bad Neustadtu

V pondělí 1. května 2017 začala naše odborná praxe v bavorském Bad Neustadtu, kam jsme vyrazili v rámci projektu Erasmus+ - KA1 – Za praxí do Evropy.
Další stážisté v Bad Neustadtu
Duben
28

Výsledky příjímacího řízení školní rok 2017/2018

Výsledky příjímacího řízení školní rok 2017/2018.
Výsledky příjímacího řízení školní rok 2017/2018

OLIMA CUP 2016

V termínu od 20. do 22. 10. probíhala na výstavišti Flora Olomouc soutěž Olima Cup 2016. Soutěžilo se ve třech kategoriích, a to kuchař kadet, junior a senior. Kategorie junior byla určena pro žáky odborných gastronomických škol, hotelových škol a speciálních gastronomických škol z České republiky a ze zahraničí, kteří nedosáhli věku 21 let. Tuto podmínku splňovali i dva naši žáci: Jakub Mrkva a Martin Vantuch z prvního ročníku oboru Gastronomie – Kuchař v moderní gastronomii. Jejich konkurence čítala dalších deset soutěžících z odborných gastronomických škol. Naši dva žáci se ale této konkurence nezalekli, a to i přes to, že někteří konkurenti studovali vyšší ročníky a soutěže se tak zúčastnili již v předchozích letech.

 

Zadání soutěžního úkolu znělo následovně:  během 45 minut připravit 4 porce inovativního pokrmu, kde hlavní surovinou bude vepřová krkovice bez kosti. V den soutěže si každý soutěžící ze spotřebního koše vylosoval navíc 3 suroviny, které musel zakomponovat do pokrmu. Jakub i Martin se na soutěž pečlivě připravovali a při sestavování pokrmu brali ohled na sezónnost. Jejich pokrmy tedy obsahovaly podzimní plodiny, jako např. dýni, celer, červenou řepu a houby. Oba si při samotné přípravě pokrmu během soutěže počínali profesionálně a poradili si i se zakomponováním třech vylosovaných surovin.

 

Jakub Mrkva

- název pokrmu: Marinovaný steak z krkovice s hříbkovou omáčkou, krémové dýňové a celerové pyré doplněné restovanými fazolkami

 

Martin Vantuch

- název pokrmu: Vepřová krkovice na tymiánu a rozmarýnu s žampionovo-smetanovou omáčkou, bramborová kaše s bylinkami, pečená červená řepa

 

Jejich výkon byl oceněn odbornou komisí, složenou ze známých kuchařů, která Jakuba Mrkvu odměnila zlatou medailí a Martina Vantucha stříbrnou. Díky tomuto umístění ve zlatém a stříbrném pásmu byli oba žáci nominování na soutěž Gastro junior Brno 2017, která proběhne v lednovém termínu na brněnském výstavišti.

Jakubovi i Martinovi gratulujeme a přejeme hodně úspěchů i do budoucna v dalších soutěžích!!!

 

Mgr. Anna Slaninová

 

 

 

 

 

Vaše jméno:
Váš e-mail:
ochrana proti spamu
' '
opište kód z tohoto obrázku do následujícícho pole: