SOŠVOŠŠkolní jídelnaCateringCentrum celoživotního učeníKAPŠ
Home
Výpis blogu
Září
19

Hledáme kolegyni/kolegu

Nabízíme volné místo na pozici učitel/učitelka AJ
Hledáme kolegyni/kolegu
Září
7

Třídní schůzky

Třídní schůzky se konají ve čtvrtek 7. 9. 2017 v 16:00 hodin.
Třídní schůzky
Srpen
29

Pozvánka na slavnostní zahájení školního roku 2017/2018

Slavnostní zahájení školního roku 2017/2018 pro všechny žáky školy proběhne v pondělí 4. 9. 2017 v 8:30 hodin v hotelu Clarion Congress Hotel Ostrava. Na toto zahájení srdečně zveme i všechny rodiče žáků prvních ročníků. Na setkání s Vámi se těší pedagogický sbor a vedení školy.
Pozvánka na slavnostní zahájení školního roku 2017/2018
Srpen
28

Odborná praxe v Grandhotelu Pupp

Žáci AHOL - Střední školy gastronomie, turismu a lázeňství se zúčastnili odborné praxe v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.
Odborná praxe v Grandhotelu Pupp
Srpen
28

Podzimní termín jednotných závěrečných zkoušek

Podzimní termín jednotných závěrečných zkoušek
Srpen
28

Podzimní termín maturitní zkoušky

Podzimní termín maturitní zkoušky
Červen
29

Čtvrté kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 30. srpna 2017 přihlásit do 4. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Čtvrté kolo přijímacího řízení
Červen
6

Třetí kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 23. června 2017 přihlásit do 3. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Třetí kolo přijímacího řízení
Květen
29

Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník

Kompletní harmonogram závěrečných zkoušek pro studenty třetího ročníku oboru kuchař - číšník.
Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník
Květen
19

Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Kompletní harmonogram maturit pro studenty závěrečných ročníků maturitních oborů.
Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Odborná praxe v Grandhotelu Pupp

Odborná praxe žáků AHOL - Střední školy gastronomie, turismu a lázeňství v GRANDHOTELU PUPP Karlovy Vary v době 52. ročníku filmového festivalu

 

Stejně tak jako každý rok odjeli žáci AHOL - Střední školy gastronomie, turismu a lázeňství na odbornou praxi do Grandhotelu Pupp v Karlových Varech v době konání 52. ročníku filmového festivalu. Nepřijeli tam však za tím účelem, aby se během festivalu bavili a navštěvovali promítání nových snímků, ale aby se zapojili do pracovního procesu ve světově známém hotelu. 

Po ubytování v těsné blízkosti Grandhotelu Pupp žáky čekala prohlídka hotelu a především kuchyně, kde byli rozděleni do jednotlivých úseků, a to do cukrárny, teplé a studené kuchyně. Následující den už byli všichni na těchto pracovištích připraveni v nažehlených rondonech s nabroušenými noži a čekali, jaké budou jejich první kuchařské zážitky v kuchyni tohoto slavného hotelu. Žáci pracovali také na rautech probíhajících v reprezentativních prostorech GH Pupp během festivalu, kde běžně potkávali filmové tvůrce, herce, režiséry a jiné celebrity.  Největším z těchto rautů byl bezesporu ten závěrečný. Tato velkolepá párty se konala ve znamení kuchyně ze Srí Lanky a tradičních českých dobrot. Na tisíc festivalových hostů čekalo šedesát číšníků a servírek a čtyřicet kuchařů, z nichž 10 bylo ze školy AHOL z Ostravy. Po jeho skončení v brzkých ranních hodinách čekalo studenty jen pár hodin spánku, protože je čekala cesta zpět do Ostravy. A návratem jim také konečně začaly zasloužené prázdniny.  

Věříme, že všichni zúčastnění byli po návratu plní zážitků z této odborné praxe a také že jim praxe jistě přinesla spoustu zkušeností a poznatků do jejich budoucího profesního života.

 

 

Mgr. Dana Kowalská

 

Vaše jméno:
Váš e-mail:
ochrana proti spamu
' '
opište kód z tohoto obrázku do následujícícho pole: