SOŠVOŠŠkolní jídelnaCateringCentrum celoživotního učeníKAPŠ
Home
Výpis blogu
Červenec
24

Volná pracovní místa

Hledáme nové kolegy na pozici učitele odborných předmětů a zeměpis - dějepis.
Volná pracovní místa
Červen
29

Čtvrté kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 30. srpna 2017 přihlásit do 4. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Čtvrté kolo přijímacího řízení
Červen
6

Třetí kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 23. června 2017 přihlásit do 3. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Třetí kolo přijímacího řízení
Květen
29

Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník

Kompletní harmonogram závěrečných zkoušek pro studenty třetího ročníku oboru kuchař - číšník.
Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník
Květen
19

Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Kompletní harmonogram maturit pro studenty závěrečných ročníků maturitních oborů.
Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.
Květen
15

Další stážisté v Bad Neustadtu – pokračování a návrat domů

Téměř celý minulý týden včetně víkendu probíhal v pracovním duchu. V sobotu a v neděli se v Bad Neustadtu konal veletrh týkající se elektromobilů, elektrokol a všeho, co s výrobou těchto produktů souvisí. Ve volném čase jsme tuto výstavu navštívili, což bylo velmi zajímavé.
Další stážisté v Bad Neustadtu – pokračování a návrat domů
Květen
11

Květnový workshop s Miroslavem Moldřikem

V prostorách Gastrostudia AHOL proběhl ve čtvrtek 11. května workshop s Miroslavem Moldřikem, šéfkuchařem hotelu City City. Workshop byl zaměřen na přípravu pokrmů za použití ČAJE a KÁVY v kuchyni.
Květnový workshop s Miroslavem Moldřikem
Květen
2

Druhé kolo přijímacího řízení do maturitních oborů

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, můžete se do 25. května 2017 přihlásit do 2. kola přijímacího řízení.
Druhé kolo přijímacího řízení do maturitních oborů
Květen
1

Další stážisté v Bad Neustadtu

V pondělí 1. května 2017 začala naše odborná praxe v bavorském Bad Neustadtu, kam jsme vyrazili v rámci projektu Erasmus+ - KA1 – Za praxí do Evropy.
Další stážisté v Bad Neustadtu
Duben
28

Výsledky příjímacího řízení školní rok 2017/2018

Výsledky příjímacího řízení školní rok 2017/2018.
Výsledky příjímacího řízení školní rok 2017/2018

Moderně pojatá klasika s Václavem Formanem

V pátek 14. října 2016 proběhl v gastrostudiu AHOL workshop s předsedou pobočky Asociace kuchařů a cukrářů ČR Severní Morava a Slezsko Václavem Formanem. Tohoto workshopu s názvem Moderně pojatá klasika se zúčastnili talentovaní žáci oborů Kuchař v moderní gastronomii, Hotelnictví či Kuchař – číšník. Jak už sám název napovídá, žáci se pod vedením pana Formana seznámili s moderními trendy v gastronomii a prakticky si je vyzkoušeli při přípravě několika druhů pokrmů. Gastrostudiem se tak postupně nesla vůně pečeného candáta s květákovým sufle a grilovaným chřestem či pečených kachních stehen na tymiánu a teplým salátem z černé čočky. Součástí přípravy těchto pokrmů bylo i závěrečné dekorování jednotlivých porcí před samotným podáváním.

 

Václav Forman využil i svých zkušeností z práce s Juniorským týmem AKC SMS a do svého workshopu zařadil i jeden soutěžní úkol. Talentovaní mladí kuchaři měli během 45 minut připravit 4 porce inovativního pokrmu, jehož hlavní surovinou byla vepřová krkovice bez kosti. Jak si s tímto úkolem jednotliví adepti kuchařského umění poradili, můžete vidět ve fotogalerii našeho webu. Tento workshop probíhal jako součást projektu Techno – emocionální kuchyně za finanční podpory Statutárního města Ostrava.

 

Mgr. Anna Slaninová

 

 

 

 

 

Vaše jméno:
Váš e-mail:
ochrana proti spamu
' '
opište kód z tohoto obrázku do následujícícho pole: