SOŠVOŠŠkolní jídelnaCateringCentrum celoživotního učeníKAPŠ
Home
Výpis blogu
Červenec
24

Volná pracovní místa

Hledáme nové kolegy na pozici učitele odborných předmětů a zeměpis - dějepis.
Volná pracovní místa
Červen
29

Čtvrté kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 30. srpna 2017 přihlásit do 4. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Čtvrté kolo přijímacího řízení
Červen
6

Třetí kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 23. června 2017 přihlásit do 3. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Třetí kolo přijímacího řízení
Květen
29

Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník

Kompletní harmonogram závěrečných zkoušek pro studenty třetího ročníku oboru kuchař - číšník.
Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník
Květen
19

Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Kompletní harmonogram maturit pro studenty závěrečných ročníků maturitních oborů.
Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.
Květen
15

Další stážisté v Bad Neustadtu – pokračování a návrat domů

Téměř celý minulý týden včetně víkendu probíhal v pracovním duchu. V sobotu a v neděli se v Bad Neustadtu konal veletrh týkající se elektromobilů, elektrokol a všeho, co s výrobou těchto produktů souvisí. Ve volném čase jsme tuto výstavu navštívili, což bylo velmi zajímavé.
Další stážisté v Bad Neustadtu – pokračování a návrat domů
Květen
11

Květnový workshop s Miroslavem Moldřikem

V prostorách Gastrostudia AHOL proběhl ve čtvrtek 11. května workshop s Miroslavem Moldřikem, šéfkuchařem hotelu City City. Workshop byl zaměřen na přípravu pokrmů za použití ČAJE a KÁVY v kuchyni.
Květnový workshop s Miroslavem Moldřikem
Květen
2

Druhé kolo přijímacího řízení do maturitních oborů

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, můžete se do 25. května 2017 přihlásit do 2. kola přijímacího řízení.
Druhé kolo přijímacího řízení do maturitních oborů
Květen
1

Další stážisté v Bad Neustadtu

V pondělí 1. května 2017 začala naše odborná praxe v bavorském Bad Neustadtu, kam jsme vyrazili v rámci projektu Erasmus+ - KA1 – Za praxí do Evropy.
Další stážisté v Bad Neustadtu
Duben
28

Výsledky příjímacího řízení školní rok 2017/2018

Výsledky příjímacího řízení školní rok 2017/2018.
Výsledky příjímacího řízení školní rok 2017/2018

Gastro Makro Cup a Retigo Cup 2017, Přerov

Dne 12. 4. 2017 se žáci naší školy zúčastnili soutěže Gastro Makro Cup a Retigo Cup 2017 v Přerově. Soutěžilo se ve dvou oborech, a to kuchař a číšník. Oba obory byly určeny pro žáky odborných gastronomických škol, hotelových škol a speciálních gastronomických škol z České republiky a ze zahraničí. Z naší školy byli vysláni žáci: Jakub Mrkva a Martin Vantuch z prvního ročníku oboru Gastronomie – Kuchař v moderní gastronomii a Veronika Kučerová z druhého ročníku oboru Hotelnictví. Jejich konkurence byla početná, soutěžící přijeli i z odborných gastronomických škol z Polska a Slovenska. Naši žáci se ale této konkurence nezalekli, a to i přes to, že někteří konkurenti studovali vyšší ročníky a soutěže se tak zúčastnili již v předchozích letech.

Specifikace soutěžního úkolu oboru kuchař zněla následovně: Příprava 4 porcí moderního teplého pokrmu s použitím hlavní suroviny – vepřové kotlety bez kosti a předepsaných povinných surovin – Dýňové, brokolicové, nebo hráškové pyré od společnosti Bonduelle.

Soutěžící v oboru číšník měli za úkol připravit dvě porce palačinek, k nim zvolit, připravit a naservírovat vhodný nápoj.

 

Jakub Mrkva

- název pokrmu: Kotleta na tymiánu s rozkvetlým hráškovo-bramborovým kmenem a vepřovým popcornem

 

Martin Vantuch

- název pokrmu: Kotleta na bylinkách s dýňovým pyré a máslovým chřestem

 

Veronika Kučerová

- míchaný nápoj: Breezy Berries, Flambovaná citrusová palačinka s želé z lesních plodů a teplou čokoládovou pěnou

 

Výkon kuchařů byl oceněn odbornou komisí, složenou z odborníků z oblasti gastronomie. Jakub Mrkva byl oceněn zlatou medailí a v celkovém hodnocení se umístil na druhém místě. Martin Vantuch obdržel medaili stříbrnou. Díky tomuto umístění ve zlatém a stříbrném pásmu byli oba žáci nominování na soutěž Gastro junior Brno 2018, která proběhne v lednovém termínu na brněnském výstavišti.

Číšnická kategorie byla hodnocena členy Asociace číšníků ČR v čele s její předsedkyní Bc. Blankou Musilovou. Předvedený výsledek Veroniky Kučerové byl oceněn druhým místem.

Veronice, Jakubovi i Martinovi gratulujeme a přejeme hodně úspěchů i do budoucna v dalších soutěžích!

 

Soutěžící připravovaly Mgr. Anna Slaninová a Bc. Šárka Seibertová

 

 

 

 

 

 

 

Vaše jméno:
Váš e-mail:
ochrana proti spamu
' '
opište kód z tohoto obrázku do následujícícho pole: