SOŠVOŠŠkolní jídelnaCateringCentrum celoživotního učeníKAPŠ
Home
Výpis blogu
Říjen
6

OLIMA CUP 2017

Naši žáci se v pátek 5. října 2017 zúčastnili soutěže Olima Cup 2017
OLIMA CUP 2017
Září
21

Co si odnést ze školy

Ve středu 20. září se uskutečnila beseda s Václavem Klausem ml.
Co si odnést ze školy
Září
18

Adaptační kurz prvních ročníků 2017/2018

Ve dnech 11. - 13. září 2017 se konal adaptační kurz prvních ročníků v rekreačním středisku H-Resortu v Kunčicích pod Ondřejníkem.
Adaptační kurz prvních ročníků 2017/2018
Srpen
28

Odborná praxe v Grandhotelu Pupp

Žáci AHOL - Střední školy gastronomie, turismu a lázeňství se zúčastnili odborné praxe v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.
Odborná praxe v Grandhotelu Pupp
Srpen
28

Podzimní termín jednotných závěrečných zkoušek

Podzimní termín jednotných závěrečných zkoušek
Srpen
28

Podzimní termín maturitní zkoušky

Podzimní termín maturitní zkoušky
Červen
29

Čtvrté kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 30. srpna 2017 přihlásit do 4. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Čtvrté kolo přijímacího řízení
Červen
6

Třetí kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 23. června 2017 přihlásit do 3. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Třetí kolo přijímacího řízení
Květen
29

Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník

Kompletní harmonogram závěrečných zkoušek pro studenty třetího ročníku oboru kuchař - číšník.
Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník
Květen
19

Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Kompletní harmonogram maturit pro studenty závěrečných ročníků maturitních oborů.
Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Den Země

Jako každým rokem i letos více jak milión lidí ze 140 zemí světa oslaví Den Země.  Po celém světě se konají jarmarky, festivaly, pochody, soutěže, koncerty, úklidové práce a jiné aktivity. Jedním z takových míst je i naše AHOL Střední škola gastronomie, turismu a lázeňství, kde se v pátek 24. 4. 2015 představili žáci prvního ročníku oborů Hotelnictví a Cestovní ruch s pečlivě zpracovanými prezentacemi o ekologických tématech. Témata si žáci zvolili s ohledem na studovaný obor a ŠVP.

 

Historie české gastronomie (Obor: Hotelnictví)

 

Srovnání potravin používaných dnes, s potravinami, které používaly naše babičky. Porovnání kvality potravin, jejich využívání a použití. Vysvětlení pojmu biopotraviny a normy pro jejich výrobu. Nové poznatky z molekulární gastronomie.

 

 

 

Vlivy letecké dopravy na životní prostředí (Obor: Cestovní ruch)

 

Dopad stále více se rozvíjející letecké dopravy na životní prostředí a na lidské zdraví. Protihluková opatření, vývoj nového typu paliv, které by neprodukovalo tolik skleníkových plynů apod.

 

 

 

Ekologické hospodaření kanceláří (Obor: Cestovní ruch)

 

Odpadové hospodářství firem.  Zpracování odpadu, jeho koncepce, využití a dopad na životní prostředí. Výhody třídění odpadu ve firmách.

 

 

 

Čím lidé pomáhají Zemi? (Obor: Cestovní ruch)

 

Zamyšlení žáků nad tím, jak oni sami mohou pomoci chránit životní prostředí naší Země. Otázky recyklace, ohleduplnosti k přírodnímu prostředí, využívání přírodních obnovitelných zdrojů, apod.

 

  

Cílem této akce bylo, stejně jako na celém světě, zlepšit pojetí environmentální výchovy u mladých lidí a prohloubit jejich znalosti o dané problematice.

Mgr. Kateřina Grygarová

Vaše jméno:
Váš e-mail:
ochrana proti spamu
' '
opište kód z tohoto obrázku do následujícícho pole: