SOŠVOŠŠkolní jídelnaCateringCentrum celoživotního učeníKAPŠ
Home
Výpis blogu
Říjen
6

OLIMA CUP 2017

Naši žáci se v pátek 5. října 2017 zúčastnili soutěže Olima Cup 2017
OLIMA CUP 2017
Září
21

Co si odnést ze školy

Ve středu 20. září se uskutečnila beseda s Václavem Klausem ml.
Co si odnést ze školy
Září
18

Adaptační kurz prvních ročníků 2017/2018

Ve dnech 11. - 13. září 2017 se konal adaptační kurz prvních ročníků v rekreačním středisku H-Resortu v Kunčicích pod Ondřejníkem.
Adaptační kurz prvních ročníků 2017/2018
Srpen
28

Odborná praxe v Grandhotelu Pupp

Žáci AHOL - Střední školy gastronomie, turismu a lázeňství se zúčastnili odborné praxe v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.
Odborná praxe v Grandhotelu Pupp
Srpen
28

Podzimní termín jednotných závěrečných zkoušek

Podzimní termín jednotných závěrečných zkoušek
Srpen
28

Podzimní termín maturitní zkoušky

Podzimní termín maturitní zkoušky
Červen
29

Čtvrté kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 30. srpna 2017 přihlásit do 4. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Čtvrté kolo přijímacího řízení
Červen
6

Třetí kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 23. června 2017 přihlásit do 3. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Třetí kolo přijímacího řízení
Květen
29

Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník

Kompletní harmonogram závěrečných zkoušek pro studenty třetího ročníku oboru kuchař - číšník.
Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník
Květen
19

Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Kompletní harmonogram maturit pro studenty závěrečných ročníků maturitních oborů.
Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Další stážisté v Bad Neustadtu – pokračování a návrat domů

Téměř celý minulý týden včetně víkendu probíhal v pracovním duchu. V sobotu a v neděli se v Bad Neustadtu konal veletrh týkající se elektromobilů, elektrokol a všeho, co s výrobou těchto produktů souvisí. Ve volném čase jsme tuto výstavu navštívili, což bylo velmi zajímavé.

 

Stanislav Kotán byl oba dny ve středisku dění, měl příležitost pracovat přímo na místě veletrhu, ve stanu s občerstvením rodiny Grieblů, vychutnal si tak práci s přípravou currywurstů, bratwurstů a dalších německých specialit. Dále pak pomáhal připravovat otevření baru na uměle vytvořené pláži v blízkém lázeňském městě Bad Kissingenu.

 

Další stážista Jakub Mrkva se činí v kuchyni, kde dělá výrobky na catering a pomáhá s vařením večeří, jeho práce je náročná, ale Jakub ji zvládá skvěle, vaření je totiž jeho velkým koníčkem.

 

Jakub Miczka pracoval jako číšník v hotelu Residenz, přičemž s prací za barem, přípravou snídaní i debarasem si poradil skvěle, i když studuje obor Stevard v dopravních službách.

 

Poslední praktikant Tadeáš Vícha absolvuje odpolední směny, kde se stará o hosty, především při večeřích, obsluhu má v malíčku.

 

Stáž v německém Bad Neustadtu nám umožnila nejen odbornou praxi, ale zároveň i seznámení se s reáliemi regionu.  Navštívili jsme poutní místo Kreuzberg, které je dominantou pohoří Rhón, dále pak proslulé lázeňské město Bad Kissingen, v neposlední řadě jsme absolvovali exkurzi do vinařského závodu v Bergtheimu.

 

Tento dvoutýdenní pobyt prověříl nejen naše odborné znalosti, ale také schopnost porozumět a hovořit cizím jazykem. Denně jsem měla možnost kontrolovat práci našich stážistů a musím říct, že byli chváleni nejen personálem, ale i vedením hotelu panem Griebelem. Naši školu tak reprezentují skvěle.

 

Mgr. Lenka Skupienová

 

 

 

 

 

Vaše jméno:
Váš e-mail:
ochrana proti spamu
' '
opište kód z tohoto obrázku do následujícícho pole: