SOŠVOŠŠkolní jídelnaCateringCentrum celoživotního učeníKAPŠ
Home
Výpis blogu
Červenec
24

Volná pracovní místa

Hledáme nové kolegy na pozici učitele odborných předmětů a zeměpis - dějepis.
Volná pracovní místa
Červen
29

Čtvrté kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 30. srpna 2017 přihlásit do 4. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Čtvrté kolo přijímacího řízení
Červen
6

Třetí kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 23. června 2017 přihlásit do 3. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Třetí kolo přijímacího řízení
Květen
29

Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník

Kompletní harmonogram závěrečných zkoušek pro studenty třetího ročníku oboru kuchař - číšník.
Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník
Květen
19

Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Kompletní harmonogram maturit pro studenty závěrečných ročníků maturitních oborů.
Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.
Květen
15

Další stážisté v Bad Neustadtu – pokračování a návrat domů

Téměř celý minulý týden včetně víkendu probíhal v pracovním duchu. V sobotu a v neděli se v Bad Neustadtu konal veletrh týkající se elektromobilů, elektrokol a všeho, co s výrobou těchto produktů souvisí. Ve volném čase jsme tuto výstavu navštívili, což bylo velmi zajímavé.
Další stážisté v Bad Neustadtu – pokračování a návrat domů
Květen
11

Květnový workshop s Miroslavem Moldřikem

V prostorách Gastrostudia AHOL proběhl ve čtvrtek 11. května workshop s Miroslavem Moldřikem, šéfkuchařem hotelu City City. Workshop byl zaměřen na přípravu pokrmů za použití ČAJE a KÁVY v kuchyni.
Květnový workshop s Miroslavem Moldřikem
Květen
2

Druhé kolo přijímacího řízení do maturitních oborů

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, můžete se do 25. května 2017 přihlásit do 2. kola přijímacího řízení.
Druhé kolo přijímacího řízení do maturitních oborů
Květen
1

Další stážisté v Bad Neustadtu

V pondělí 1. května 2017 začala naše odborná praxe v bavorském Bad Neustadtu, kam jsme vyrazili v rámci projektu Erasmus+ - KA1 – Za praxí do Evropy.
Další stážisté v Bad Neustadtu
Duben
28

Výsledky příjímacího řízení školní rok 2017/2018

Výsledky příjímacího řízení školní rok 2017/2018.
Výsledky příjímacího řízení školní rok 2017/2018

Co mají společného AHOL, GONG a tuňák?

I přesto, že AHOL je škola, Gong – multifunkční aula, tuňák – mořská ryba – jsou součástí gastronomické soutěže s mezinárodní účastí AHOL CUP 2017. GONG se opět stal místem setkání mladých kuchařů, baristů, teatendrů, barmanů a cukrářů z celé České republiky i zahraničí. Dvacet kuchařů připravovalo tříchodové menu inspirované jarem, regionálními produkty s povinnou ingrediencí králičím hřbetem. V časovém limitu jedné hodiny se nejlépe dařilo týmu SŠSS z Ostravy–Hrabůvky, druhé místo vybojoval tým z polské školy ZSEH Czieszyn a třetí místo patří SŠHS a VOŠ z Opavy. Baristé museli zvládnout seřízení kávomlýnku a přípravu espressa, cappuccina a volného nápoje. Pro vítězství si přijely soutěžící z Hotelové akadémie Ĺ. Wintera v Piešťanech, vítězka Michaela Krajčovičová a druhá Denisa Folarovičová, třetí místo patří Adéle Mondekové z HŠ V. Priessnitze Jeseník.

 

Teatender je ten, kdo připravuje čaj, někdy říkáme i čajíčkář. Jejich úkolem bylo určení vybraného čaje degustací, příprava klasického čaje v konvičce na téma ,,Zelené čaje“ a příprava volného nápoje. Do Poličky putuje pohár za 1. místo Františkovi Šustrovi a druhé místo Kateřině Vymazalové, třetí místo patří Tereze Mikundové z HŠ ve Frenštátě pod Radhoštěm.

 

Nejpočetnější skupinu měla kategorie barmanů. V konkurenci třiceti jedna soutěžících nejlépe svůj Sparkling Cocktail namíchala Nikol Zlatníková ze SŠGS Nová Paka, druhé místo vybojoval Filip Jung ze SSŠG Svidnická z Prahy a třetí pohár putuje do SŠSS v Ostravě Hrabůvce pro Petra Vaňka.

 

Soutěžním úkolem pro žáky základních škol bylo modelování z marcipánu výrobek použitelný na dekoraci dortu ze zvířecí a rostlinné říše podle své fantazie. Z dvanácti škol se stali vítězi žáci městského obvodu Ostrava-Jih, a to první místo ZŠ Horymírova, druhé místo obsadila ZŠ Krestova a třetí příčka patří ZŠ Jugoslávské.

 

Celé soutěžní klání a rozhodování patřilo certifikovaným komisařům odborných profesních asociací. 19. ročník AHOL CUPu byl zařazen MŠMT do soutěží pro talentovanou mládež EXCELENT a taktéž je nominační soutěží Asociace kuchařů a cukrářů ČR pro Mezinárodní mistrovství ČR Gastro Junior Bidfood Cup v kategorii kuchař. Česká barmanská asociace zařazuje nápojové kategorie do hodnocení ,,Barman, Barista a Teatender roku 2017“.

 

Diváci, hosté, fanoušci i soutěžící měli jedinečnou možnost vidět v úvodu ,,tvořit“ Pavla Čadila, šéfkuchaře Park Inn Hotelu, zážitkový dezert inspirovaný Salvatorem Dalí. Obdivovali i ochutnávali mandle ve zlatě, čokoládové suflé, karamel, sněhové tečky, zelený mech, čokoládové květy. Už jsme si objasnili AHOL – GONG- a zbývá TUŇÁK – nádherná, velká mořská ryba, která se k nám dostala z Indického oceánu, díky podporovateli soutěže MAKRO Cash & Carry ČR. Zážitkem bylo vidět při práci fish specialistu Petra Hýbla, který divákům předvedl filetování třiceti osmi kilového tuňáka během hodiny.

 

První březnový den s AHOL CUPem, tuňákem a v Gongu byl opravdu zážitek.

Mgr. Pavla Sztulová

 

 

Vaše jméno:
Váš e-mail:
ochrana proti spamu
' '
opište kód z tohoto obrázku do následujícícho pole: