SOŠVOŠŠkolní jídelnaCateringCentrum celoživotního učeníKAPŠ
Home
Výpis blogu
Říjen
6

OLIMA CUP 2017

Naši žáci se v pátek 5. října 2017 zúčastnili soutěže Olima Cup 2017
OLIMA CUP 2017
Září
21

Co si odnést ze školy

Ve středu 20. září se uskutečnila beseda s Václavem Klausem ml.
Co si odnést ze školy
Září
18

Adaptační kurz prvních ročníků 2017/2018

Ve dnech 11. - 13. září 2017 se konal adaptační kurz prvních ročníků v rekreačním středisku H-Resortu v Kunčicích pod Ondřejníkem.
Adaptační kurz prvních ročníků 2017/2018
Srpen
28

Odborná praxe v Grandhotelu Pupp

Žáci AHOL - Střední školy gastronomie, turismu a lázeňství se zúčastnili odborné praxe v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.
Odborná praxe v Grandhotelu Pupp
Srpen
28

Podzimní termín jednotných závěrečných zkoušek

Podzimní termín jednotných závěrečných zkoušek
Srpen
28

Podzimní termín maturitní zkoušky

Podzimní termín maturitní zkoušky
Červen
29

Čtvrté kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 30. srpna 2017 přihlásit do 4. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Čtvrté kolo přijímacího řízení
Červen
6

Třetí kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 23. června 2017 přihlásit do 3. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Třetí kolo přijímacího řízení
Květen
29

Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník

Kompletní harmonogram závěrečných zkoušek pro studenty třetího ročníku oboru kuchař - číšník.
Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník
Květen
19

Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Kompletní harmonogram maturit pro studenty závěrečných ročníků maturitních oborů.
Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Co by chutnalo KARLU IV. ?

 

700. výročí narození Karla IV. je pro žáky a pedagogy školy příležitostí k připomenutí si dobu nejslavnějšího českého krále a zároveň se inspirovat historií i v odborných gastronomických předmětech.

Učitelé humanitních a odborných předmětů, do učiva aktuálně zadali žákům zjistit si informace o Karlu IV, jeho životě, rozvoji země a gastronomii ve 14. století.

A jak zjištěné informace  aplikovali do současné gastronomie si ověří v  přípravě čtyřchodového menu inspirovaného vládou Karla IV. a ukázkou setkání Karla IV. se vými poddanými při jeho návštěve v zemích moravských.

 

Úkol pro žáky oboru Hotelnictví a Kuchař, číšník:

Příprava 15 porcí  čtyřchodového menu, inspirovaného dobou vlády Karla IV.

A na co se mohou těšit hosté, kteří zasednou k hodovnímu stolu?

      Pečené kuřecí prso v medu a ovocném moštu podávané s chlebem Manchet

      Karlova hustá hovězí polévka s masem a zeleninou

      Pečený jelínek na červeném víně s bramborovou plackou

      Dušená hruška ve víně s ořechy ve smetanové omáčce

Úkol pro žáky oboru Cestovní ruch:

      Zjistit si, jak vypadal život na královském dvoře a na chvíli přijmout

      pozvání do družiny Karla IV.

      A tak se na chvíli žáci promění ve dvorní dámy, knížata, ale i pážata, ceremoniáře a šaška.

 

Návštěva Karla IV. na škole se očekává 16. února 2016.

Hosté v dobových kostýmech jsou srdečně zváni!!

 

Vaše jméno:
Váš e-mail:
ochrana proti spamu
' '
opište kód z tohoto obrázku do následujícícho pole: