SOŠVOŠŠkolní jídelnaCateringCentrum celoživotního učeníKAPŠ
Home
Výpis blogu
Červenec
24

Volná pracovní místa

Hledáme nové kolegy na pozici učitele odborných předmětů a zeměpis - dějepis.
Volná pracovní místa
Červen
29

Čtvrté kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 30. srpna 2017 přihlásit do 4. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Čtvrté kolo přijímacího řízení
Červen
6

Třetí kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 23. června 2017 přihlásit do 3. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Třetí kolo přijímacího řízení
Květen
29

Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník

Kompletní harmonogram závěrečných zkoušek pro studenty třetího ročníku oboru kuchař - číšník.
Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník
Květen
19

Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Kompletní harmonogram maturit pro studenty závěrečných ročníků maturitních oborů.
Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.
Květen
15

Další stážisté v Bad Neustadtu – pokračování a návrat domů

Téměř celý minulý týden včetně víkendu probíhal v pracovním duchu. V sobotu a v neděli se v Bad Neustadtu konal veletrh týkající se elektromobilů, elektrokol a všeho, co s výrobou těchto produktů souvisí. Ve volném čase jsme tuto výstavu navštívili, což bylo velmi zajímavé.
Další stážisté v Bad Neustadtu – pokračování a návrat domů
Květen
11

Květnový workshop s Miroslavem Moldřikem

V prostorách Gastrostudia AHOL proběhl ve čtvrtek 11. května workshop s Miroslavem Moldřikem, šéfkuchařem hotelu City City. Workshop byl zaměřen na přípravu pokrmů za použití ČAJE a KÁVY v kuchyni.
Květnový workshop s Miroslavem Moldřikem
Květen
2

Druhé kolo přijímacího řízení do maturitních oborů

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, můžete se do 25. května 2017 přihlásit do 2. kola přijímacího řízení.
Druhé kolo přijímacího řízení do maturitních oborů
Květen
1

Další stážisté v Bad Neustadtu

V pondělí 1. května 2017 začala naše odborná praxe v bavorském Bad Neustadtu, kam jsme vyrazili v rámci projektu Erasmus+ - KA1 – Za praxí do Evropy.
Další stážisté v Bad Neustadtu
Duben
28

Výsledky příjímacího řízení školní rok 2017/2018

Výsledky příjímacího řízení školní rok 2017/2018.
Výsledky příjímacího řízení školní rok 2017/2018

Co by chutnalo KARLU IV. ?

 

700. výročí narození Karla IV. je pro žáky a pedagogy školy příležitostí k připomenutí si dobu nejslavnějšího českého krále a zároveň se inspirovat historií i v odborných gastronomických předmětech.

Učitelé humanitních a odborných předmětů, do učiva aktuálně zadali žákům zjistit si informace o Karlu IV, jeho životě, rozvoji země a gastronomii ve 14. století.

A jak zjištěné informace  aplikovali do současné gastronomie si ověří v  přípravě čtyřchodového menu inspirovaného vládou Karla IV. a ukázkou setkání Karla IV. se vými poddanými při jeho návštěve v zemích moravských.

 

Úkol pro žáky oboru Hotelnictví a Kuchař, číšník:

Příprava 15 porcí  čtyřchodového menu, inspirovaného dobou vlády Karla IV.

A na co se mohou těšit hosté, kteří zasednou k hodovnímu stolu?

      Pečené kuřecí prso v medu a ovocném moštu podávané s chlebem Manchet

      Karlova hustá hovězí polévka s masem a zeleninou

      Pečený jelínek na červeném víně s bramborovou plackou

      Dušená hruška ve víně s ořechy ve smetanové omáčce

Úkol pro žáky oboru Cestovní ruch:

      Zjistit si, jak vypadal život na královském dvoře a na chvíli přijmout

      pozvání do družiny Karla IV.

      A tak se na chvíli žáci promění ve dvorní dámy, knížata, ale i pážata, ceremoniáře a šaška.

 

Návštěva Karla IV. na škole se očekává 16. února 2016.

Hosté v dobových kostýmech jsou srdečně zváni!!

 

Vaše jméno:
Váš e-mail:
ochrana proti spamu
' '
opište kód z tohoto obrázku do následujícícho pole: