SOŠVOŠŠkolní jídelnaCateringCentrum celoživotního učeníKAPŠ
Home
Výpis blogu
Říjen
6

OLIMA CUP 2017

Naši žáci se v pátek 5. října 2017 zúčastnili soutěže Olima Cup 2017
OLIMA CUP 2017
Září
21

Co si odnést ze školy

Ve středu 20. září se uskutečnila beseda s Václavem Klausem ml.
Co si odnést ze školy
Září
18

Adaptační kurz prvních ročníků 2017/2018

Ve dnech 11. - 13. září 2017 se konal adaptační kurz prvních ročníků v rekreačním středisku H-Resortu v Kunčicích pod Ondřejníkem.
Adaptační kurz prvních ročníků 2017/2018
Srpen
28

Odborná praxe v Grandhotelu Pupp

Žáci AHOL - Střední školy gastronomie, turismu a lázeňství se zúčastnili odborné praxe v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.
Odborná praxe v Grandhotelu Pupp
Srpen
28

Podzimní termín jednotných závěrečných zkoušek

Podzimní termín jednotných závěrečných zkoušek
Srpen
28

Podzimní termín maturitní zkoušky

Podzimní termín maturitní zkoušky
Červen
29

Čtvrté kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 30. srpna 2017 přihlásit do 4. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Čtvrté kolo přijímacího řízení
Červen
6

Třetí kolo přijímacího řízení

Máte-li zájem studovat od příštího školního roku maturitní obor Hotelnictví, Cestovní ruch nebo Gastronomii, případně učební obor Kuchař – číšník, můžete se do 23. června 2017 přihlásit do 3. kola přijímacího řízení. Máme ještě volná místa v oborech!
Třetí kolo přijímacího řízení
Květen
29

Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník

Kompletní harmonogram závěrečných zkoušek pro studenty třetího ročníku oboru kuchař - číšník.
Harmonogram závěrečných zkoušek oboru kuchař - číšník
Květen
19

Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Kompletní harmonogram maturit pro studenty závěrečných ročníků maturitních oborů.
Harmonogram maturit pro dny 22. - 24. 5.

Aholáci v Evropské vesničce

V areálu francouzské školy Lyceé des Metiérs de Bazeilles vyrostla v závěru minulého týdne Evropská vesnička. Skládala se z téměř dvou desítek stánků, které představovaly jednotlivé členské státy Evropské unie. V nich se pak žáci lycea snažili představit kulturu, tradice i národní kuchyni dané země. Návštěvníci Evropské vesničky tak mohli v prezentacích hledat odpovědi na kvízové otázky či ochutnat speciality národní i regionální kuchyně.

Tuto snahu podpořily i týmy z partnerských hotelových škol z Piešťan, Cieszyna a ostravského AHOLu. Aholáci lákali návštěvníky nejen na turisticky atraktivní místa svého regionu, představovali krásy hor i jedinečnost technických památek, ale především nabízeli ochutnávku národních jídel. Z českého stánku se tak linula vůně smažených bramboráčků a česnečky a té odolal opravdu jen málokdo. „Vaše polévka je moc dobrá, připomíná mi babiččinu kuchyň mého dětství, “ svěřila se ředitelka lycea paní Laurence Dromzee le Bras. Návštěvníky zaujal i příběh spojený s výrobou štramberských uší, které u českého stánku mohli také okusit.

První den prošlo Evropskou vesničkou nejen na 300 žáků pořádajícího lycea, ale přijelo i 200 žáků ze středních škol z celého regionu Champagne – Ardenne. Druhý den se Evropská vesnička otevřela veřejnosti. Díky zájmu médií přilákala akce další stovky návštěvníků a vytvořila tak úspěšnou evropskou tečku za projektem partnerství hotelových škol zmíněných čtyř zemí.

 

Mgr. Miriam Lacinová

 

   

Vaše jméno:
Váš e-mail:
ochrana proti spamu
' '
opište kód z tohoto obrázku do následujícícho pole: